Nyhet

Apple oppgraderer iPad og iPad mini

Begge får ny prosessor, og iPad mini kommer med 5G.
forfatter

Apple iPad mini har ikke blitt oppdatert siden 2019, så det var ikke noen stor overraskelse at tech-giganten hadde et nytt mini-nettbrett på programmet ved dagens lansering.

2021-utgaven av iPad mini – iPad mini 6 – har fått et helt nytt design, i samme stil som fjorårets nye iPad Air (nemlig med skarpe linjer og kanter kombinert med avrundede hjørner), og en større skjerm, som nå er på 8,3″ i stedet for forgjengerens 7,9″. I tillegg støtter den Apple Pencil (2. generasjon».

Skjermen er av samme type som den tidligere nevte iPad Air og understøtter dermed også Apples True Tone-teknologi, mens lysstyrken er oppgitt til å være 500 nits.

Under panseret finner man den helt nye A15 Bionic-prosessoren (den samme som i iPhone 13), og den nye iPad kommer også i en utgave med 5G, i likhet med at Lightning-porten har blitt byttet ut med USB-C.

Hovedkameraet er nå på 12 megapiksler (f/1.8), men den største nyheten er frontkameraet. Det er en ultravidvinkel-linse på 12 megapiksler med en synsvinkel på 122 grader, som understøtter ‘I fokus’-funksjonen, som Apple lanserte lanserte med fjorårets iPad Pro. Operativsystemet er iPadOS 15, som bl.a. byr på nye widgetlayouts,

Apple oppgraderte både den billigste iPad og iPad mini ved kveldens lansering. (Foto: Peter Gotschalk)

I Fokus tar i bruk kunstig intelligens for å følge personen som snakker, når man holder videokonferanser på jobb eller besteforeldrene via FaceTime, Skype eller Zoom. Hvis man befinner seg i midten av bildet, blir man så og si fulgt av kameraet i opptil ca. 2,5 meter til både høyre og venstre. Funksjonen fungerer både med Apples egen FaceTime-app og med Zoom, Skype, Webex og flere andre tjenester.

Den nye iPad mini er tilgjengelig fra 24. september i fargene rosa, stjerneskinn, lilla og space grey.

Prisen starter på 5.990 kr for modellen med 64 GB lagring, mens utgaven med 5G og 64 GB lagring starter på 7.790 kr. Apple iPad mini fås også i en konfigurasjon med 256 GB lagring.

Også den billigste iPad mini fås og i en konfigurasjon med 256 GB lagring. Den kommer nå med A13 Bionic (samme prosessor som i iPhone 11), iPadOS 15 og samme 12 megapiksel ultravidvinkel-kamera som iPad mini (inkludert I Fokus-funksjonen).

Apple iPad mini kommer i butikkene 24. september. Prisen starter på 3.990 kr for Wi-Fi-modellen med 64 GB lagring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Her ble begge modellene betegnet som Mini. Ellers en kort og god introduksjon.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.