Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Apple oppdaterer iPad Air med ny skjermstørrelse og M2-chip

Apples iPad Air kommer nå med både 11" og 13" skjerm.

Skrevet av / 07.05.24 - 17:27
Apple oppdaterer iPad Air med ny skjermstørrelse og M2-chip

Den forrige generasjonen iPad Air ble lansert for to år siden, i 2022. Og nå er Apple klar med en oppdatering. På dagens Apple-event lanserte det amerikanske selskapet en ny versjon av det populære nettbrettet, denne gangen med Apples egen M2-prosessor og i versjoner med 11″ og 13″ Liquid Retina-skjerm.

M2-brikken er kjent fra fjorårets MacBook Air-modeller, og Apple lover at de nye iPad Air-modellene vil være 50 % raskere enn forgjengeren takket være den nye prosessoren.

I likhet med iPad Air fra 2022 kommer de nye iPad Air-modellene med et 12 Mp frontkamera som støtter «In Focus», en funksjon som bruker kunstig intelligens til å bruke det nye frontkameraet til å følge den som snakker når man har videomøter på jobb eller snakker med besteforeldre via FaceTime, Skype eller Zoom.

Men det nye denne gangen er at kameraet sitter på langsiden av skjermkanten, slik at linsen plasseres i midten når nettbrettet holdes horisontalt.

(Foto: Apple)

Andre små oppdateringer er at nye iPad Air-modeller støtter Wi-Fi 6E, i tillegg til at nettbrettene nå er tilgjengelige i fire ulike varianter for innebygd minne: 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB.

De nye iPad Air-modellene har naturligvis fortsatt støtte for Magic Keyboard samt Apple Pencil og den nylig lanserte Apple Pencil Pro.

Pris og tilgjengelighet

11-tommers iPad Air koster fra 8 490 kr for Wi-Fi-modellen og 10.590 kr for Wi-Fi + Cellular-modellen. 13-tommers iPad Air koster fra 11 290 kr for Wi-Fi-modellen og 13.390 kr for Wi-Fi + Cellular-modellen.
Det nye produktet kan bestilles nå og vil være tilgjengelig neste uke.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

M4-brikken innleder Apples sluttspurt i AI-kappløpet

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Scroll to Top