Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Apple lanserer ny iPad Pro med M1-chip

Får dessuten 5G og 12,9" Liquid Retina XDR-skjerm.

Apple lanserte den nye M1-prosessoren i november i fjor. Frem til nå har vi testet to Mac-maskiner basert på de nye prosessorene – MacBook Pro 13″ M1 og MacBook Air 13″ M1 – og begge maskinene har gitt oss bakoversveis med sin vanvittig raske ytelse.

Selve M1-prosessoren er bygd på en ARM-basert prosessorarkitektur og kommer bl.a. med 16 milliarder transistorer, 16-core Neural Engine samt åtte prosessor- og åtte grafikkjerner.

Og i kveld kunne Apple avsløre at dette monsteret av en prosessor også kommer til å sitte under skjermen på den nye iPad Pro!

I forhold til fjorårets modell er den nye iPad Pro 50% raskere, lover Apple, likt som minnet (opptil 16 GB) har blitt dobbelt så raskt.

iPad Pro med M1-chip kommer i to størrelser med hhv. 11″ og 12,9″ skjerm i fargene silver og space grey.

Annonse

12,9″ Liquid Retina XDR Display

Utover en overveldende rask ytelse kommer den nye iPad Pro med helt ny skjermteknologi. Skjermen er basert på et nytt mini-LED-design som bruker over 10.000 lysdioder på tvers av hele baksiden av skjermen.

Dermed skal det såkalte Liquid Retina XDR Display kunne by på en lysstyrke på 1000 nits på full skjerm, 1600 nits peak-lysstyrke og en kontrast på 1:1 million.

Annonse

5G og Thunderbolt

Det hjelper selvfølgelig ikke mye at ytelse, grafikk og minne er lynraskt hvis tilkoblingene til omverden ikke kan følge med. Derfor kommer 2021-utgaven av iPad Pro med 5G samt Thunderbolt og USB 4 via USB-C-porten i bunnen av enheten.

5G-hastigheten avhenger selvfølgelig av operatøren. Thunderbolt støtter kablet overføring på helt opptil 50 Gbps. Og siden iPad Pro fås med opptil 2 TB innebygd lagring, kan brukerne enkelt håndtere de aller største filene.

Magic Keyboard, som tilbyr bakgrunnsbelyste taster og integrert touchpad, kommer nå i en ny hvit farge.

Pris og tilgjengelighet

Den nye 12,9″ iPad Pro med M1-chip kan bestilles fra d. 30. april. Regn med levering i andre halvdel av mai.

Prisen for modellen med 5G starter på 13.990 kroner, mens en utgave med kun Wi-fi kan kjøpes for 12.190 kroner.

2021-utgaven av iPad Pro kommer også i en utgave med 11″ skjerm, som kan kjøpes for hhv. 8.890 kroner (Wi-fi) og 10.790 kroner (5G).

forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.