TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Apple lanserer iPad Air med Pro-funksjoner

iPad Air 5 får M1-prosessor og 5G.

forfatter
Publisert 08.03.22 - 21:01

Den slanke iPad Air er kanskje Apples mest populære nettbrett, og den nyeste versjonen som selskapet fra Cupertino nettopp har lansert, blir kraftigere enn noensinne.

Les også Beste iPad Air til nå Apples nyeste iPad Air kombinerer lett og elegant design med monstersterk ytelse.

På utsiden er den nye iPad Air 5 prikk lik sin forgjenger, men den kommer nå med Apples egen M1-prosessor – og naturligvis også 5G samt Wi-Fi 6 – og blir dermed like rask som den mye dyrere iPad Pro.

Takket være det nye 12 Mp frontkameraet med ultravidvinkelobjektiv ligner iPad Air 5 også iPad Pro på et annet punkt, det nye Apple-nettbrettet støtter I Fokus (Center Stage), som ved hjelp av kunstig intelligens benytter det nye frontkameraet til å følge personen som snakker, når man holder videokonferanser med jobben eller besteforeldrene via FaceTime, Skype eller Zoom.

Design med Liquid Retina-skjerm fra kant til kant og Touch ID

Den nye iPad Air kommer i fargene stellargrå, stjerneskinn, lyserød, lilla og en helt ny blå.

Den nye iPad Air kommer i fargene stellargrå, stjerneskinn, lyserød, lilla og en helt ny blå. (Foto: Peter Gotschalk)

Skjermen på 10,9″ er en såkalt Liquid Retina-skjerm som byr på en lysstyrke på 500 nit, full laminering, et bredere fargeområde (P3), True Tone og antirefleksbelegg på skjermen.

Nettbrettet har innebygde stereohøyttalere samt integrert Touch ID i den øverste knappen.

Apple iPad Air støtter også Apple Pencil (2. generasjon) og kommer med iPadOS 15.

Pris og tilgjengelighet

Det nye nettbrettet blir tilgjengelig fra fredag 18. mars. Prisen for den billigste modellen med kun Wi-Fi og 64 GB innebygd lagring er USD 599 – eller 6.990 kroner på det norske markedet.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Det er på tide å oppgradere din iPhone Det nyeste operativsystemet til iPhone kommer med massevis av nye funksjoner
Følg Lyd & Bilde