Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Apple innrømmer karttabbe

At det nye kartverket innbakt i Apples operativsystem iOS 6 har sine feil, er velkjent. Apple innrømmer det, og sier de jobber med en snarlig løsning.

Skrevet av / 27.09.12 - 14:52
Apple innrømmer karttabbe

Vi vet at Apples nye kartsystem i iOS 6 har sine unøyaktigheter. Og vi vet at det bedre kartsystemet Google Maps, som fikk avskjed på grått papir etter å ha vært standardkartet til og med iOS 5, ikke kommer til å bli tilgjengelig for iOS 6 med det første.

Apple er selvsagt klar over at noe må gjøres. Og i følge en uttalelse en ikke navngitt ansvarlig har uttalt til The New York Times, jobber de alt de kan for å bøte på problemet.

– Vi er eierne; vi administrerer leverandørene. Dette er ingen andres problem enn vårt.

I følge en rapport, lover Apple å bruke ”all den tid og arbeidskraft til å reparere Maps som det tar.”

Rapporten avslører også at Apple mener brukeropplevelsen iOS 6 Maps vil bli bedre desto mer folk bruker det og til tross for sine nylig dokumenterte mangler, er Apples nye kartløsning fortsatt ”99 prosent nøyaktig”.

For å lage sin erstatning til Google Maps, har Apple lisensiert data fra andre selskaper. De kjøpte kartdata fra TomTom, som også forsyner BlackBerry, HTC og Samsung med kart til sine telefoner, og faktisk også brukes til deler av Google Maps.

”Apple fikk restaurant- og butikklisensiering fra Yelp, traffikkdata fra Waze og så videre – mer enn to dusin kilder i alt,” forteller rapporten.

”Det resulterende hav av informasjon er mange petabytes med data (en petabyte er en million gigabytes, og for de som er kjent med kartlegging og storskalas integrasjon av data som har en dimensjon av rom er klar over jobbens kompleksitet). Godt over 99 prosent av det, sier Apple, er korrekt.»

Som svar på omfattende kritikk rundt sin egenlagde karttjeneste, ga Apple en uttalelse til All Things D  dagen etter anmeldelsene av iOS 6 begynte å florere, som sa: ”Vi lanserte denne nye karttjenesten med viten om at dette er et stort initiativ og vi har så vidt begynt med den. Vi forbedrer den stadig, og siden Maps er en skybasert løsning, jo flere mennesker som bruker den, desto bedre vil den bli.”

”Vi jobber også med utviklere for å integrere noen av de fantastiske transitt-appene i App Store inn i iOS Maps. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger fra kundene og jobber hardt for å gjøre kundenes opplevelse enda bedre,” legger Apple til.

Å gjøre Apples karttjeneste pålitelig og komplett vil nok ta lang tid – Google har brukt år på å samle inn data og perfeksjonere kartsystemet sitt – men med tanke på at Apple har tatt tak i dette raskt, ser vi forhåpentlig raske forbedringer.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Samsung klar med to nye budsjettvennlige mobiler

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top