Search
Generic filters

Apple innrømmer karttabbe

At det nye kartverket innbakt i Apples operativsystem iOS 6 har sine feil, er velkjent. Apple innrømmer det, og sier de jobber med en snarlig løsning.

Vi vet at Apples nye kartsystem i iOS 6 har sine unøyaktigheter. Og vi vet at det bedre kartsystemet Google Maps, som fikk avskjed på grått papir etter å ha vært standardkartet til og med iOS 5, ikke kommer til å bli tilgjengelig for iOS 6 med det første.

Apple er selvsagt klar over at noe må gjøres. Og i følge en uttalelse en ikke navngitt ansvarlig har uttalt til The New York Times, jobber de alt de kan for å bøte på problemet.

– Vi er eierne; vi administrerer leverandørene. Dette er ingen andres problem enn vårt.

I følge en rapport, lover Apple å bruke ”all den tid og arbeidskraft til å reparere Maps som det tar.”

Rapporten avslører også at Apple mener brukeropplevelsen iOS 6 Maps vil bli bedre desto mer folk bruker det og til tross for sine nylig dokumenterte mangler, er Apples nye kartløsning fortsatt ”99 prosent nøyaktig”.

For å lage sin erstatning til Google Maps, har Apple lisensiert data fra andre selskaper. De kjøpte kartdata fra TomTom, som også forsyner BlackBerry, HTC og Samsung med kart til sine telefoner, og faktisk også brukes til deler av Google Maps.

”Apple fikk restaurant- og butikklisensiering fra Yelp, traffikkdata fra Waze og så videre – mer enn to dusin kilder i alt,” forteller rapporten.

”Det resulterende hav av informasjon er mange petabytes med data (en petabyte er en million gigabytes, og for de som er kjent med kartlegging og storskalas integrasjon av data som har en dimensjon av rom er klar over jobbens kompleksitet). Godt over 99 prosent av det, sier Apple, er korrekt.»

Som svar på omfattende kritikk rundt sin egenlagde karttjeneste, ga Apple en uttalelse til All Things D  dagen etter anmeldelsene av iOS 6 begynte å florere, som sa: ”Vi lanserte denne nye karttjenesten med viten om at dette er et stort initiativ og vi har så vidt begynt med den. Vi forbedrer den stadig, og siden Maps er en skybasert løsning, jo flere mennesker som bruker den, desto bedre vil den bli.”

”Vi jobber også med utviklere for å integrere noen av de fantastiske transitt-appene i App Store inn i iOS Maps. Vi setter pris på alle tilbakemeldinger fra kundene og jobber hardt for å gjøre kundenes opplevelse enda bedre,” legger Apple til.

Å gjøre Apples karttjeneste pålitelig og komplett vil nok ta lang tid – Google har brukt år på å samle inn data og perfeksjonere kartsystemet sitt – men med tanke på at Apple har tatt tak i dette raskt, ser vi forhåpentlig raske forbedringer.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.