Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

– Apple burde lage en Android-mobil

Steve Wozniak mener i et intervju, at Apple burde slå Google på sin egen hjemmebane. Og så setter han Samsung på plass.

Skrevet av / 10.02.14 - 08:58
– Apple burde lage en Android-mobil

Supernerden Steve Wozniak er fortsatt begeistret for firmaet han var med å starte opp sammen med Steve Jobs, men han mener Apple burde kaste seg over produksjon smartmobiler basert på konkurrenten Googles Android-operativsystem. Det uttalte han for få dager siden til Wired.

Meldingen er ikke overraskende fra Wozniak, som ikke lenger har noe å gjøre med driften av Apple, men er kjent for sine kontroversielle holdninger, som ikke alltid harmonerer med Apples meget strømlinjeformede forretningsfilosofi. Wozniak er imidlertid ikke ute etter å ta livet av Apples iPhone (han forteller til Wired at han har hele tre iPhone 5S, én av hver farge!), han mener bare at Android kunne åpne opp for et helt nyt forretningsområde for Apple:

“Det er ingenting, som kunne holde Apple ute av Android-markedet som andre etappe for selskapet på smartmobilmarkedet. Vi ville være meget konkurransedyktige. Folk er begeistret over vår lekre design og byggekvalitet, som kjennetegner våre produkter i forhold til de mange Android-telefonene på markedet. Vi kunne satse på to hester på én gang,” uttaler Apple-grunnleggeren.

I prinsippet har Wozniak rett i at det ikke er noe som teknisk sett kan forhindre Apple i å produsere en Android-basert smarttelefon – en iAndroid. Googles mobile operativsystem er basert på Apache Software License 2.0, og kan anvendes og tilpasses av enhver mobilprodusent.

Til de kritikere som mener at luften har gått ut av Apple, og at de har mistet evnen til å være innovative, har Wozniak i intervjuet med Wired et meget klart budskap: Apple ser an tiden.

“De fantastiske produktene kommer virkelig fra hemmelig utvikling. Du setter sammen små grupper av enestående mennesker til å utvikle dem, og de er likeglade med hva andre mennesker mener om det de lager mens de arbeider. En helt ny produktkategori kommer ikke særlig ofte. Det skjer kanskje en gang hvert tiår, og innimellom må man være tålmodig,” sier han til alle pessimistene.

Og Samsung får også en spydig bemerkning med på veien. Med henvisning til at det koreanske firmaet gjerne propper sine toppmobiler med masser av funksjoner og spesifikasjoner:

“Hvis du tar en Samsung-telefon i hånden og sier ”smil”, så tar den et bilde, men hvor innovativt er det virkelig? Det er jo bare å drukne produktet i funksjoner!”

Les hele intervjuet med Steve Wozniak her.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Årets Edge-serie er her

Billigere iPhone-reparasjoner

Sporingsbrikker for alle Android-mobiler

Smart kombi-lader til ferieturen

Hva vil Apple vise i juni?

Galaxy Tab S6 Lite oppgraderes

Design drømmemobilen din

Enklere å bytte fra iPhone til Android

Se Google Pixel på stor skjerm

Lyd & Bilde
Scroll to Top