Search
Generic filters

– Apple burde lage en Android-mobil

Steve Wozniak mener i et intervju, at Apple burde slå Google på sin egen hjemmebane. Og så setter han Samsung på plass.

Supernerden Steve Wozniak er fortsatt begeistret for firmaet han var med å starte opp sammen med Steve Jobs, men han mener Apple burde kaste seg over produksjon smartmobiler basert på konkurrenten Googles Android-operativsystem. Det uttalte han for få dager siden til Wired.

Meldingen er ikke overraskende fra Wozniak, som ikke lenger har noe å gjøre med driften av Apple, men er kjent for sine kontroversielle holdninger, som ikke alltid harmonerer med Apples meget strømlinjeformede forretningsfilosofi. Wozniak er imidlertid ikke ute etter å ta livet av Apples iPhone (han forteller til Wired at han har hele tre iPhone 5S, én av hver farge!), han mener bare at Android kunne åpne opp for et helt nyt forretningsområde for Apple:

“Det er ingenting, som kunne holde Apple ute av Android-markedet som andre etappe for selskapet på smartmobilmarkedet. Vi ville være meget konkurransedyktige. Folk er begeistret over vår lekre design og byggekvalitet, som kjennetegner våre produkter i forhold til de mange Android-telefonene på markedet. Vi kunne satse på to hester på én gang,” uttaler Apple-grunnleggeren.

I prinsippet har Wozniak rett i at det ikke er noe som teknisk sett kan forhindre Apple i å produsere en Android-basert smarttelefon – en iAndroid. Googles mobile operativsystem er basert på Apache Software License 2.0, og kan anvendes og tilpasses av enhver mobilprodusent.

Til de kritikere som mener at luften har gått ut av Apple, og at de har mistet evnen til å være innovative, har Wozniak i intervjuet med Wired et meget klart budskap: Apple ser an tiden.

“De fantastiske produktene kommer virkelig fra hemmelig utvikling. Du setter sammen små grupper av enestående mennesker til å utvikle dem, og de er likeglade med hva andre mennesker mener om det de lager mens de arbeider. En helt ny produktkategori kommer ikke særlig ofte. Det skjer kanskje en gang hvert tiår, og innimellom må man være tålmodig,” sier han til alle pessimistene.

Og Samsung får også en spydig bemerkning med på veien. Med henvisning til at det koreanske firmaet gjerne propper sine toppmobiler med masser av funksjoner og spesifikasjoner:

“Hvis du tar en Samsung-telefon i hånden og sier ”smil”, så tar den et bilde, men hvor innovativt er det virkelig? Det er jo bare å drukne produktet i funksjoner!”

Les hele intervjuet med Steve Wozniak her.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utviklingsredaktør og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.