Apple-grunnlegger:

Steve Wozniak mener i et intervju, at Apple burde slå Google på sin egen hjemmebane. Og så setter han Samsung på plass.
Annonse
Annonse
forfatter

Supernerden Steve Wozniak er fortsatt begeistret for firmaet han var med å starte opp sammen med Steve Jobs, men han mener Apple burde kaste seg over produksjon smartmobiler basert på konkurrenten Googles Android-operativsystem. Det uttalte han for få dager siden til Wired.

Meldingen er ikke overraskende fra Wozniak, som ikke lenger har noe å gjøre med driften av Apple, men er kjent for sine kontroversielle holdninger, som ikke alltid harmonerer med Apples meget strømlinjeformede forretningsfilosofi. Wozniak er imidlertid ikke ute etter å ta livet av Apples iPhone (han forteller til Wired at han har hele tre iPhone 5S, én av hver farge!), han mener bare at Android kunne åpne opp for et helt nyt forretningsområde for Apple:

“Det er ingenting, som kunne holde Apple ute av Android-markedet som andre etappe for selskapet på smartmobilmarkedet. Vi ville være meget konkurransedyktige. Folk er begeistret over vår lekre design og byggekvalitet, som kjennetegner våre produkter i forhold til de mange Android-telefonene på markedet. Vi kunne satse på to hester på én gang,” uttaler Apple-grunnleggeren.

I prinsippet har Wozniak rett i at det ikke er noe som teknisk sett kan forhindre Apple i å produsere en Android-basert smarttelefon – en iAndroid. Googles mobile operativsystem er basert på Apache Software License 2.0, og kan anvendes og tilpasses av enhver mobilprodusent.

Til de kritikere som mener at luften har gått ut av Apple, og at de har mistet evnen til å være innovative, har Wozniak i intervjuet med Wired et meget klart budskap: Apple ser an tiden.

Annonse

“De fantastiske produktene kommer virkelig fra hemmelig utvikling. Du setter sammen små grupper av enestående mennesker til å utvikle dem, og de er likeglade med hva andre mennesker mener om det de lager mens de arbeider. En helt ny produktkategori kommer ikke særlig ofte. Det skjer kanskje en gang hvert tiår, og innimellom må man være tålmodig,” sier han til alle pessimistene.

Og Samsung får også en spydig bemerkning med på veien. Med henvisning til at det koreanske firmaet gjerne propper sine toppmobiler med masser av funksjoner og spesifikasjoner:

“Hvis du tar en Samsung-telefon i hånden og sier ”smil”, så tar den et bilde, men hvor innovativt er det virkelig? Det er jo bare å drukne produktet i funksjoner!”

Les hele intervjuet med Steve Wozniak her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Poly vil komme seg på markedet for profesjonell lyd & video til hjemmekontor.
3:2-skjermen får 3.3K oppløsning, 500 nits lysstyrke og Pantone-sertifisering
Apple er verdens mest verdifulle selskap, igjen.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.