Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Alternative app-butikker og nettlesere på vei til iPhone og iPad

Apple opphever eksklusiviteten til App Store og Safari i iOS 17.4. Og et svært populært spill gjøre comeback!

Skrevet av / 27.01.24 - 11:10
Alternative app-butikker og nettlesere på vei til iPhone og iPad

Apple gjør snart en helomvending fra sin tidligere policy ved å tillate brukere i EU å installere apper fra andre butikker enn App Store, og videre velge alternative nettlesere til Safari fra og med mars.

Denne endringen, som vil bli implementert i den kommende iOS 17.4 og iPadOS 17.4, er en reaksjon på EUs Digital Markets Act, som har som mål å fremme mer åpne og konkurransedyktige digitale markeder, skriver elektronikkgiganten i en pressemelding.

Apple har tidligere hevdet at denne restriktive tilnærmingen var nødvendig for å ivareta brukernes sikkerhet, men har blitt kritisert for å skape et monopol og tvinge utviklere til å bruke deres plattform og betale høye kostnader.

Les også Epic Games må hoste opp Må betale dyrt etter bittert rettsoppgjør.

Den nye utviklingen kommer spillutviklere som Epic Games til gode. Etter en disputt med Apple om retningslinjer og avgifter ble deres populære spill Fortnite fjernet fra App Store i 2020. Med de nye retningslinjene kan spillet bli reintrodusert i Europa gjennom alternative app-butikker. Og det blir det, melder Epic Games nå på det sosiale mediet X (tidligere Twitter). Spillet blir tilgjengelig i løpet av 2024.

Med muligheten til å velge andre nettlesere enn Safari, og uten kravet om å bruke WebKit-motoren, kan iOS-brukere oppleve en forbedring i hastighet og fleksibilitet. Apple påpeker imidlertid at bruk av alternative apper og butikker kan øke risikoen for malware og svindel.

I tillegg åpner Apple for at tredjeparts betalingsapper får tilgang til NFC-brikken i produktene deres, noe som tidligere har vært begrenset til Apple Pay.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top