TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Alle gode ting er tre

Efter Galaxy Fold og Galaxy Z Flip er Samsung nå klare med Galaxy Z Fold 2.

Samsungs nyeste brettbare mobil er etterfølgeren til den første Galaxy Fold, som kom på markedet i fjor etter en lengre forsinkelse.

Som vi skrev i testen vår, så var den første Galaxy Fold litt preget av at den kom ca et halv år for sent på markedet, og dessuten virket den brettbare skjermen ganske skrøpelig.

Galaxy Z Fold 2’s skjerm måler 7,6″. Den kommer i 22.5:18-format med 120 Hz dynamisk oppdateringsfrekvens. (Foto: Peter Gotschalk)

Problemet med skjermen hadde Samsung fått styr på med Galaxy Z Flip, og det er også den samme type skjerm – fremstilt av såkalt Ultra Thin Glass, en slags glasslegering med et tynt lag plastikk som beskyttende lag og fleksibelt glass under – som har funnet veien til Samsung Galaxy Z Fold 2.

Den er samtidig merkbart mer robust enn sin forgjenger, og det er ikke bare et utsagn hentet fra Samsungs eget pressemateriale. I forbindelse med en presentasjon av produktet med Samsung, fikk vi noen minutter til å prøve den nye brettbare smarttelefonen i praksis, og den langt mer solide og robuste konstruksjonen merker man med en gang man har mobilen i hendene.

Samsung Galaxy Z Fold 2 kan stå i en valgfri vinkel, og den såkalte sweeper-teknologien forhindrer støv og skitt i å komme inn i hengslene. (Foto: Peter Gotschalk)

Det er også et par andre vesentlige designforskjeller på den gamle Galaxy Fold og den nye Galaxy Z Fold 2.

For det første er selfie-kameraet på den store hovedskjermen ikke lenger separat plassert i det store utsnittet som skjemmet den tidligere Galaxy Fold. I stedet er kameraet nå synlig gjennom et utgravert hull i skjermen. Det betyr bl.a. at den brettbare skjermen har vokst litt, så den måler nå 7,6″. Til sammenligning måtte den første Galaxy Fold «nøye seg» med en brettbar skjerm på 7,3″.

Den brettbare mobilen kommer i fargene Mystic Bronze og Mystic Black, men man kan kjøpe til hengsler i fargenee Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red eller Metallic Blue. Det originale hengslet kan så byttes med et nytt i en anden farve, slik at man kan sette sitt personlige preg man på sin Galaxy Z Fold 2. (Foto: Peter Gotschalk)

For det andre har Samsung endret på hengslet, som forbinder de to halvdelene av den brettbare mobilen. Samsung Galaxy Z Fold 2 får et helt nytt hengsel, hvor selve hengselsområdet er innebygd i et formtilpasset sylindrisk hus.

«I utviklingen av Samsung Galaxy Z Fold 2 har vi lyttet nøye til forbrukernes feedback på forgjengeren, for å forbedre telefonens hardware og samtidig skape en enda bedre brukeropplevelse. I tillegg samarbeider vi blant annet med Microsoft og Google om utviklingen av de brettbare telefonene, slik at fra Office-pakke til Android-apper er tilpasset spesifikt til telefonen. Vi er veldig stolte av Galaxy Z Fold 2,» sier Claus Holm, Director for IM & Country Manager i Samsung Danmark, om den nye smarttelefonen.

Forbedret konfigurasjon

Den forbedrede brukeropplevelsen skal en større frontskjerm og en forbedret prosessor bl.a. stå for.

Den opprinnelige Galaxy Fold hadde en liten amputert frontskjerm på 4,6″ som kunne brukes til de noen enkle funksjoner. Men den nye Galaxy Z Fold 2 kommer med en frontskjerm på hele 6,2″, som fortsatt er smal, men likevel har nok plass til at man kan bruke den brettbare smarttelefonen som en vanlig mobil uten å brette den ut.

Og hvor Samsung Galaxy Fold som sagt skuffet litt, da den kom på markedet med en «gammel» prosessor, så har Galaxy Z Fold 2 blitt utstyrt med den raskeste prosessoren på markedet: Snapdragon 865+ med 5G. Dessuten har den brettbare skjermen samme dynamiske 120 Hz oppdateringsfrekvens som Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Særlig bedre blir det ikke.

Samsung Care+, som gjelder i et år, følger gratis med ved kjøp av Galaxy Z Fold 2. I forsikringen følger bl.a. én utskiftning av den brettbare skjermen, men med en selvrisiko på 969 kroner. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris og tilgjengelighet

Dyrere blir det til gjengjeld heller ikke. Akkurat som sin forgjenger får Galaxy Z Flip 2 en stiv pris. Prislappen ligger på hele 23.290 kroner, når den brettbare mobilen kommer til salg i butikkene den 18. september i fargene Mystic Bronze og Mystic Black.

Spesifikasjoner

Operativsystem: Android 10
Skjerm: 7,6″ Dynamic AMOLED 120 Hz (2208 x 1768) (primær) / 6,2” S-AMOLED, HD+ (2260 x 816) (front)
Prosessor: Snapdragon 865+ 7nm 64 bit octa-core
Minne: 12 GB RAM / 256 GB lagring (UFS 3.1)
Kameraer: 12 MP f/2.2 (123°) + 12 MP f/1.8 + 12 MP f/2.4 OIS + 2x optisk zoom (primært) / 10 MP f/2.2 (front) / 10 MP f/2.2 (cover)
Trådløst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC, GPS, GLONASS, Galileo
Mål og vekt: 159,2 x 128,2 x 6,9 mm / 282 g
Batteri: 4500 mAh

Legg igjen en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.
Lyd & Bilde