Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Samsung snakker om fremtiden

Elektronikkgiganten pratet mer om teknologi og visjoner enn nye produkter.

Skrevet av / 01.09.16 - 14:36
Samsung snakker om fremtiden

For de som hadde håpet på en kavalkade av nye spennende produkter på Samsungs pressekonferanse på IFA-messen, så ble de nok skuffet. Riktignok ble det nevnt nye produkter, men da som eksempler på hva man har gjort innenfor ulike områder tidligere.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lyd & Bilde)

En stor del av tiden ble satt av til hjemmeelektronikk ble brukt til å snakke om Quantom Dot teknologien som brukes i high-end TV-modeller.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Lyd & Bilde)

En stor del av standen er brukt til å vise hvordan Quantom Dot kan forbedre kontrast, lysstyrke og fargegjengivelse. En annen fordel er at det ikke-organiske materialet ikke eldes, hvilket gjør at Samsung nå går ut med en 10-årig garanti på sine Quantom Dot modeller.

(Foto: Ljud & Bild)
(Foto: Lyd & Bilde)

Et eksempel på produkter er den nye 27″ gamingskjermen CFG70 med 1 ms responstid og 144 hz oppdateringsfrekvens.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lyd & Bilde)

Men de snakket også en del om HDR og hvordan Samsuns teknologi vil kunne være i stand til å reprodusere og vise materiale i HDR. Netflix kom opp på scenen og fortalte at for eks. Marco Polo allerede støtter HDR og at serier som Daredevil og Stranger Things vil komme i HDR-kvalitet.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lyd & Bilde)

Men hva er et godt bilde uten god lyd? Samsung presenterte den heftige lydplanken K950 med 15 innebygde høyttalerelementer, som også støtter Dolby Atmos.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Ljud & Bild)

Til slutt, noe som vil bli sortert inn i Smarte Hjem kategorien. De viste en interaktiv skjerm som kalles Family Hub som vil fungere som et knutepunkt for familielivet. Man kan legge igjen meldinger, og plassere inn en kalender og bruke den som en ekstra TV-skjerm.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lydd & Bilde)

Men det skal også være mulig å finne oppskrifter, sjekke ut hva som finnes i kjøleskapet og bestille nye varer og få dem levert hjem.

For mer spesifikke produkter burde du komme tilbake senere i uken. Da har vi muligens fått snakket med produktspesialister om hva som kommer.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top