Se! En Technics platespiller!

Technics fortsetter sitt comeback med en ny platespiller, trådløs hifi og hodetelefoner.

Skrevet av / 03.09.15 - 10:50
Se! En Technics platespiller!

Mange av oss som vokste opp på 70- og 80-tallet, husker Technics hi-fi, også platespillerene. Den yngre garde kjenner kanskje til DJ-spillerne SL1200, 1210 og så videre, men det er lenge siden de gikk ut av produksjon.

I fjor relanserte Panasonic-konsernet Technics med svinedyre high-end forsterkere og høyttalere. I år fortsetter de med blant annet en helt ny platespiller.

Les testen av Technics dyreste anlegg her.

Foreløpig er det bare en protoype, og den er ikke i salg før en gang i 2016. Men den ser allerede ut som noe vi vil ha. Hvert fall teste.

Spilleren har ikke fått noen spesifikasjoner ennå, men den er direktedrevet med børsteløse motorer som gires elektrisk for rask oppstart og stabil rotasjon.

Technics Grand Class Music Server ST-G30 wholeLenge før platespilleren finnes i butikkene, kommer Technics Grand Class G30-serie med en ST-G30 musikkserver (bildet over) og en SU-G30 nettverksspiller med innebygget 50 w forsterker (bildet under).

Musikkserveren har innebygget CD-spiller, slik at man kan rippe CD-er bit-perfect og lagre på serverens innebyggede SSD.

Nettverkspilleren som støtter tilkobling via DLNA,Wifi (AirPlay) ethernet, USB og Bluetooth, skal etter sigende ha en ekstremt lav jitterstøy og bakgrunnstøy. Digitalomvandleren jobber forresten med opp til 384-kHz/32-bit prosessering, og støtter avspilling av DSD-filer: DSD11.2 MHz.

Den har også platespillerinngang, og analog lydinngang.

Technics Grand Class Network Audio Amplifier SU-G30 Main

Det kommer også et upmarket alt-i-ett-anlegg kalt SC-C500, med CD-spiller og høyttalere som sprer lyd 270-grader, og en EAH-T700 hodetelefon for de kresne, som skal rekke helt til 100Hz (!).

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top