IFA 2014

Lover ekte hi-fi-lyd i flere rom på én gang, med ALL-serien.
forfatter

Pansonic tar opp jakten på Sonos, Samsung og Denon, når de nå lanserer ALL-serien, som skal gi ekte hi-fi-lyd til hele hjemmet. Først ut er de to trådløse lydmodellene SC-ALL8 og SC-ALL3, samt tilkoblings-hovedenheten SH-ALL1C.

Med funksjonen AllPlay, en ny smart mediaplattform fra Qualcomm, kan man strømme musikk til flere rom fra flere ulike digitale kilder.

Styres via nettverket
Produktene benytter det trådløse hjemmenettverket til å distribuere lyd til flere rom. Aller enklest er det å bruke smarttelefonen eller nettbrettet, med enten iOS eller Android, og spille av musikk fra tjenester som Wimp, Spotify, internettradio eller YouTube, for å nevne noen. Systemet styres direkte fra applikasjonen din foretrukne musikktjeneste.

Med innebygd Spotify Connect er det enkelt å strømme musikk direkte fra Spotify til et ALL-produkt, og bruke den vanlige Spotify-appen på smarttelefon eller nettbrett til å styre det hele.

Systemet har to ulike muligheter for deling av musikk: Enten spill samme musikk i hele huset, eller ulik musikk for hver enkelt høyttaler.

Lover god lyd
Panasonic lover topp lydkvalitet, takket være ulike teknologier som skal forbedre lyden. Vi kan nevne digital forsterkerteknologi med såkalt ”noise shaping”, som kort fortalt skal gjengi pulsene i musikksignalet med minst mulig forvrengning. Eventuelle signalforstyrrelser forskyves til et frekvensområde altfor høyt til at menneskeøret kan oppfatte det. I teorien, i hvert fall.

Med såkalt XBS Master-teknologi forsterkes de lave frekvensene for å gi kraftigere bass.

Og til slutt har vi såkalt Multi Band Gain, funksjon, som skal eliminere unaturlig lyd grunnet artefakter som kan oppstå idet systemet forsøker å eliminere forvrengning. En slags korrekturlesning etter korreksjonen, om du vil. Når det gjelder funksjonen H.BASS, så tilfører denne kunstige, harmoniserende undertoner under 80 Hz, for å tvinge mer dypbass ut av de små tassene.

Forenelig med eksisterende stereoanlegg
En liten genistrek Panasonic har gjort, er å gjøre at et allerede eksisterende lydsystem kan tilkobles ALL-familien via hovedenheten SC-ALL1C. Dermed trenger du ikke erstatte hovedanlegget i stua med mer pinglete saker.

Stilren og elegant design
SC-ALL8 kan monteres på vegg, mens ALL3 og ALL1C er ment for stående eller liggende bordplassering. Alt etter hva som ser best ut i rommets interiør.

Pris
Vi har ikke fått norske priser, men ut ifra hva vi har sett på diverse utenlandske nettbutikker, forventer vi at SC-ALL8 vil koste rundt 3.000 kroner, ALL3 2.500 kroner, og nettverkstilkoblingssentralen ALL1C legger seg rundt 2.000 kroner. Vi får vente og se om dette viser seg å stemme eller ikke.

panasonic.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.