IFA 2014

Harman/Kardon har laget en enkel løsning for de som vil ha trådløs multiromslyd hjemme.
Annonse
Annonse
forfatter

De to første modellene, en liten og en mellomstor høyttaler, kan kobles sammen i en app fra Harman, som gir brukeren mulighet til å styre hvor i huset musikken skal strømme ut.

Høyttalerne som kalles Omni 10 og Omni 20, er trådløse og bare skal kobles til strøm, blir så en integrert del av et multiromsoppsett. De kan brukes på hjemmenettverket med Wifi, eller for direkte strømming med Bluetooth.

Beveger man seg fra kjøkkenet hvor en høyttaler står og spiller, så starter man spilling på høyttaleren i stuen bare ved å trykke på startknappen på toppen.  One Touch Follow Me Audio, kaller Harman det.

_DSF0423

Man kan også styre dem med appen på mobilen, og spille musikk fra alle sammen, i en party modus. Høyttalerne er utstyrt mmed flere høyttalerelementer og en passiv bass på baksiden, og selv den lille bet godt fra seg i en kort demo på Harmans visningsrom.

To høyttalere kan kobles trådløst sammen, og danne et stereopar, for enda bedre lyd. For eksempel i stuen.

Den blanke runde flaten bak på høyttaleren, er den passive bassen.
Den blanke runde flaten bak på høyttaleren, er den passive bassen.

Harman har også en hub, eller en trådløs adapter som kan kobles mellom et anlegg og en Omni-høyttaler, og begge støtter 24-bit/96kHz lydfiler.

Omni 10 og 20, er i salg fra midten av oktober, til 1699 kr for Omni 10, og 2499 kr for Omni 20. Adapteren Omni Adapt, koster 1099 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?