TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Melco tar musikkstrømming til nye – og dyre – høyder

Med musikkserveren N10/2 appellerer Melco til entusiaster, som vil betale i dyre dommer for lagring og avspilling av digital musikk i høyeste kvalitet.

Av / 22.02.22 - 10:09
Melco tar musikkstrømming til nye – og dyre – høyder

Japanske Melco Audio har akkurat lansert sin nyeste serie musikkservere, nemlig N10/2-serien. Det finnes to modeller, hvor N10/2-H50 har en mekanisk harddisk på 5 TB og er en direkte erstatter av den originale N10, mens N10/2-S38 i stedet har en støyfri SSD på 3,8 TB. Denne erstatter det forrige SSD-flaggskipet, N1Z/2EX. Begge er reinspikka high-end-produkter, og koster mer enn mange nok trodde var mulig.

Melco hevder å selv ha håndplukket diskene, for å forsikre seg om «eksepsjonell lyd-ytelse». Det forbedrede kretskortet er det samme som først satt i N10 45th Anniversary Limited Edition, som nå er utsolgt.

Melco N10 mkII silver
Melco N10/2 kommer i to versjoner, som ellers ser identiske ut. N10/2-H50 har mekanisk harddisk på 5 TB, mens N10/2-S38 har SSD på 3,8 TB. Foto: Melco

Separat strømforsyning

Oppmerksomme lesere vil legge merke til at produktet fordeles på to bokser. Strømforsyningen er nemlig totalt separert fra hovedenheten. Hvert kabinett tar en halv rackbredde, så de tar ikke større plass totalt enn en vanlig hi-fi-komponent.

Les også Nettverksservere "renser" signalet Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.

Melco lover ekstremt lavt støygulv og en digital transport med høy presisjon, og produktene er bygget fra grunnen av med lyd i tankene. Melco vil aldri bruke standard IT-komponenter eller PC-deler i sine produkter, for de mener man bare kan få best mulig lyd om produktet spesialtilpasses oppgaven allerede på idéstadiet. Det betyr at alt helt ned til Ethernet-portene er laget med tanke på lydkvalitet.

Melco N10/2 black
Melco N10/2. Foto: Melco

Brukervennlighet

Melco har jobbet mye med brukergrensesnittet, slik at produktene skal være så enkle som mulig å bruke for nykommere, mens eksisterende Melco-brukere vil kjenne seg igjen.

Annonse

På baksiden av hovedenheten finner du to Ethernet-kontakter; en kobles til internettet, den andre til en nettverksspiller. Dermed slipper man en nettverkssvitsj imellom, som Melco hevder tilfører hørbar forvrengning i tidsdomenet (jitter).

USB 2.0

Det sitter også to USB-kontakter bak, hvor en er for USB-DAC, mens den andre er til å overføre musikk fra ekstra harddisker eller CD-rippere. En USB-kontakt sitter også foran på hovedenheten. Alle disse er av typen 2.0, som er mer enn raskt nok for lydoverføring. Nyere USB 3.0 har likevel noen fordeler over 2.0, da den eldre varianten krever at prosessoren hele tiden må «spørre» (pinge) avspillerdelen om den har noe nytt å sende. Mens med USB 3.0 sender avspilleren datastrømmen så snart den er klar. Man skulle tro at dette i teorien kan gi enda lavere jitter enn USB 2.0, så hvorfor Melco bruker den gamle standarden har vi ikke helt fått med oss.

Melco N10/2 rear
Melco N10/2 har to USB 2.0-kontakter på baksiden, hvor den ene skal i en DAC, mens den andre kan tilkobles ekstra harddisk eller CD-ripper. Foto: Melco

Roon Ready

Melco N10/2 er Roon Ready, støtter DSD og kan appstyres via DLNA/UPnP. Blant strømmetjenester som støttes er bade Tidal, Qobuz og vTuner, og du kan laste ned musikk direkte via Qobuz Downloader og HighResAudio.com, uten behov for separat PC.

Sammen med en USB-DAC kan N10/2 brukes som en høyoppløst digital avspiller , og støtter oppløsninger opp til 32-bit / 384 kHz og Octo DSD.

Melco N10/2 styres fra appen Melco Music HD, fra frontpanelet, eller fra tredjeparts RF-fjernkontroll (ikke IR).

Melco N10 mkII silver2
Melco N10/2. Foto: Melco

Melco N10/2: Pris og tilgjengelighet

N10/2 er allerede lansert, og er tilgjengelig i sølv eller svart utførelse. Prisen er 89.995 kroner for N10/2-H50 med mekanisk harddisk, mens du må opp i 109.995 kroner for SSD-versjonen.

Norsk importør er Multirom AS

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *