Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MHA200 driver de fleste hodetelefoner

Seriøs forsterker for high-end hodetelefoner

Skrevet av / 05.02.21 - 09:59
McIntosh MHA200 driver de fleste hodetelefoner

Et par gode hodetelefoner kan gi opplevelser som det kan være både vanskelig – og dyrt, å få til med et par høyttalere og et godt anlegg.

Hvertfall hvis man legger mye penger i hodetelefoner, men da støter man ofte på et problem som bare lar seg løse med nok et innkjøp.

De innebyggede hodetelefonutgangene i en forsterker, tar det bare til et visst nivå.

Hvis man for eksempel er kjempefornøyd med et par gode Sennheiser hodetelefoner til tre-fire tusen kroner, og senere oppgraderer til kostbare high-end hodetelefoner, si Sennheiser HD800S, er det ikke sikkert den innebyggede hodetelefonutgangen klarer å drive hodetelefonene.

Les også McIntosh MHA150 Den oppgraderte hodetelefonforsterkeren fra McIntosh har bedre lyd enn noensinne. Men den er svindyr!​

Der kommer en separat hodetelefonforsterker inn, og McIntosh MHA200 lover å drive det aller meste man kan tre på hodet.

Den kompakte McIntosh MHA200 som ligner en MC275, er som man kan se, en ren rørforsterker med utgangstransformatorer, bestykket med ett par 12AT7 og ett par 12BH7A rør, koblet til McIntosh Unity Coupled krets og trafoer på utgangene.

Som er flere. En normal 6,5-mm jack-utgang har selskap av balanserte utganger på som høyre-venstre og stereo balansert ut.

MHA200 kan drive hodetelefoner fra 32 til 100 0ohm, og det stiller man med et potmeter på fronten, til venstre for strømbryteren og volumkontrollen.

På baksiden har den både balanserte og ubalanserte innganger, samt minjackkontakter for fjernstyring av strømmen til MHA200.

I USA er den i salg fra mars 2021 til 5000 USD, pris og tilgjengelighet i Norden er ikke kjent.

Les også God jul med 9 premium hodetelefoner Kjøp tradisjonelle hodetelefoner for pengene du hadde tenkt å bruke på de beste trådløse støydemperne.

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no
Scroll to Top