Sennheiser forbedrer HD800

De seks år gamle hodetelefonene kommer i ny og bedre utgave - HD 800 S - med bedre bass og mellomtone.

Skrevet av / 04.01.16 - 13:03
Sennheiser forbedrer HD800

Da Sennheiser HD 800 ble lansert i 2009 var en samstemt presse enig i at dette var noe av det beste man kunne tre over hodet. Lyden var sublim og de ble raskt en favoritt blant kresne audiofile.

Les testen av HD 800 her.

Nå er det på tide med en ny 0g bedre utgave, og her kan man hevde at Sennheiser har tatt en Apple, og føyd på en S i den oppgraderte utgaven. Som selvsagt kalles HD 800 S.

Den er temmelig lik forgjengeren, med åpne øreklokker og bygger på samme mekaniske og elektriske lest, men her er lydbildet optimalisert i mellomtone- og bassområdet slik at klangen er fyldigere. En fordel på åpne øreklokker, som raskt kan oppfattes som slanke i lyden, hvis man ikke er nøye med plasseringen på hodet, og bruker en skikkelig forsterker.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten) HD 800 S inkluderer en symmetrisk kabel – XLR4.

Sennheiser leverer hodetelefonene med avtakbare balanserte kabler, og har endret litt på designet med matt sorte detaljer.

De oppgir frekvensresponsen fra 4 til 51 000 Hz, og sier at HD 800 S har fått den samme absorbentteknologien som først ble introdusert i øreproppene IE 800. Den demper maskeringseffekten som oppstår når øret ikke kan oppfatte lyd i det høyere frekvensområdet med lavt volum, når bassen dominerer i lydbildet.

HD 800 S er allerede klar for bestilling, og prisen blir ventelig høyere enn på HD 900, som koster 10.000 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

De beste hodetelefonene blir sandfarget

Bose QuietComfort Ultra: Boses nye flaggskip

Devialet Gemini II kan noe ikke andre ørepropper kan

Grisebillige ørepropper med støydemping

Shure Aonic 50 får spatial audio

En helt ny type hodetelefonforsterker

Scroll to Top