Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Elektronikbranschen Danmark fra 2024

Dansk-svensk samarbeide om forbrukerelektronikk.

Skrevet av / 12.11.23 - 08:00
Elektronikbranschen Danmark fra 2024

Bransjeforeninger er vanlig i alle land, også i elektronikkbransjen, som også er navnet på den norske bransjeforeningen. Stiftelsen Eletronikkbransjen.

Sverige har også sin Elektronikbranschen, og begges formål er å ivareta interessene til bransjemedlemmene.

Nå får også Danmark sin bransjeforening. Fra 1. januar 2024 er det danske Elektronikbranchen som ivaretar interessene for TV / Audio-produsenter og importører i Danmark.

Bransjeforeningen er et resultat av en avtale mellom APPLiA Danmark og Elektronikbranschen i Sverige. 

De har siden 2019 drevet en interesseorganisasjon kalt Consumer Electornics Danmark, som har ivaretatt interesserne til bransjen. Blant annet har saker som kjøpsloven, energimerking og den såkalte ”blankmedieafgift”, vært behandlet.

I 2023 har det vært jobbet for å flere medlemmer til bransjeforeningen, dels på TV-siden og spesielt på audio-siden. Elektronikbranschen vil gerne nå ut til samtlige produsenter og importører av lydprodukter i Danmark, dels for å ivareta deres politiske interesser og senere også for å samle markedsdata og skape synlighet.

Vi står på skuldrene av en stolt fortid, sier APPLiAs direktør Henrik Egede: Bransjeforeningen for Forbrugerelektronik – BFE, som gikk konkurs i 2018. I den stolte fortid var også ”Krøniken”, etterkrigstidens bransjeforening for TV og radio, som ble berømt i TV-serien ved samme navn.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top