Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nye gadgets blir dagligdags

Samsung vil gjøre de nyeste oppfinnelsene til en uunnværlig del av ditt liv.

Skrevet av / 30.08.17 - 21:01
Nye gadgets blir dagligdags

Det var de filosofiske strengene som ble spilt på Samsungs pressekonferanse onsdag kveld, før åpningen av IFA 2017-messen i Berlin.

Med slagordet «The New Normal» snakket Samsungs europeiske markedsjef David Lowes om hvordan det som først oppleves som forunderlig ny teknologi, snart har blitt en alminnelig del av vår hverdag.

Det kommer et wow-øyeblikk – etterfulgt av undringen over hvordan vi noensinne kan leve uten,» Sa David Lowes på presentasjonen i et fylt Tempodrom i Berlin.

Som eksempler snakket han om hverdagsting som Samsungs egen Frame-tv, som ble presentert i Paris tidligere i år. The Frame kommer nå i en mindre utgave på 43 tommer, som supplement til de eksisterende 55″ og 65″.

SAMSUNG THE FRAME UE65LS003
The Frame. Foto: Samsung

Samsung har alliert seg med museer og gallerier for å gi adgang til kunst i høy kvalitet på skjermen, som ligner en vanlig bilderamme når den er ikke på. På IFA ble det annonsert et nytt samarbeid med Prado-museet i Madrid.

14 QLED-tv’er

Samsung hadde også flere dagligdagse tv-formater med seg. På IFA lanseres Q8F, som er en flat utgave av den kurvede premium-tv’en Q8C. Dermed ligger utvalget på tilsammen 14 QLED-fjernsyn. Disse vender vi selvfølgelig tilbake til når selve IFA-messen åpner. Alle modellene støtter den nye HDR 10+ teknologien. En teknologi som Samsung ønsker å gjøre til standard ved å gjøre den åpen og lisensfri. Samsung samarbeider med Panasonic og 20th Century Fox for å spre HDR 10+.

Foto: Samsung

 

Samsung Q8F lanseres først i størrelsene 55″ og 65″.

David Lowes understrekte at Samsung er fult dedikert på QLED, som de ser på som fremtidens tv-teknologi. Det kommer derfor ingen OLED-tv fra samme kant i noen nær fremtid.

 

Åben smart home-standard

Smart-homes eller smarte hjem har vært et omdiskutert tema på flere IFA- og CES-messer. Men det store gjennombruddet har enda ikke kommet. Ikke minst fordi produsentene av smart utstyr har brukt hver sin teknologi, slik at et samarbeid har blitt utfordrende.

Samsung har derfor sammen med over 390 produsenter av smart-devices, tilsluttet seg Open Connectivity Foundation for å utvikle en åpen standard for smart-enheter til hjemmet. Noe som presidenten for OCF, Matthew Perry hilste velkommen på talerstolen.

Om tre år ventes det å være over 20 milliarder nettverks-koblede enheter som skal synkroniseres med OCFs standard.

Samsung er den første produsenten som har fått OCFs sertifisering på sine smart-tv’er, kjøleskap og varmepumper. Og innen ett år skal all Samsungs hjemmelektronikk være sertifisert.

Vi skriver sjeldent om vaskemaskiner i L&B. Men likt som annen Samsung-elektronikk vil det være en del av det smarte hjem under én felles standard. Foto: Samsung

 

Harman og Samsung smelter sammen

Også innenfor Samsungs egen organisasjon foregår et samarbeid for å få teknologiene til å jobbe sammen. Med kjøpet av Harman-konsertet i november 2016 ble Samsung også en stor produsent av lydutstyr og bilelektronikk. I de siste seks månedene har det blitt jobbet på spreng for å få teknologiene til å samarbeide.

Et konkret eksempel er Samsungs Galaxy Note 8 som nå leveres med hodetelefoner fra hodetelefonspesialisten AKG, som er en del av Harman-konsernet.

«Partnerskapet mellom Harman og Samsung er fokusert på å skape lyd- og bildeopplevelser som for kort tid siden ville vært umulige. Og sammen vil vi gjennoppfinne både mobilitet og underholdning og gjøre det til en ny normal,» Sa Armin Prommersberger som europeisk visepresident for Harmans avdeling for bil-audio.

 

IFA-messen åpner for publikum på fredag, d. 1. september.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top