Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Kompakt lydplanke fra Yamaha

Yamaha lover full lyd fra liten plass, med SR-C30A.

Skrevet av / 31.08.22 - 09:32
Kompakt lydplanke fra Yamaha

Pandemien har gjort oss til sofagriser, og at høsten er på vei vil trolig bare forsterke trenden. Yamaha ønsker å gjøre sofakroken mer underholdende, med lydplanken SR-C30A. Sammen med en kompakt, trådløs subwoofer er målet å oppgradere TV-lyden på enkleste vis, med en følelse av å bli omringet av lyd – alt fra et svært kompakt format.

Selve lydplanken er bare 60 cm bred, som er rundt bredden på en 27-tommers skjerm. Den er dessuten bare litt over 6 cm høy, og vil derfor fint kunne legges på bordet foran skjermen uten å komme i veien. Den kan også veggmonteres, og tanken er at lydplanken skal fungere like fint til PC-spill som til TV-bruk. Prismessig legger den seg i direkte konkurranse med Denon DHT-S517 og TCL TS8132, som begge har imponert oss og som gjør konkurransen tøff for Yamaha.

SR-C30A GameRoom wide 2560 scaled 1
Foto: Yamaha

I stunder hvor du vil se på film eller TV med lavt lydnivå, vil Adaptive Low Volume hjelpe med å gjøre dialogene tydeligere, samtidig som lavmælte lyder ikke forsvinner i lydmiksen. Dette høres for oss ut som en ganske standard loudness-funksjon, også kjent som «night mode».

Lyden kommer «fra TV-en»

Yamaha hevder å ha jobbet med en teknologi som fokuserer på hvordan mennesket hører, og at lyden fra høyttalerne låter som om den flyter i luften over høyttaleren, slik at dialoger og vokaler later som om de kommer fra sentrum av TV-skjermen over.

Fire forhåndsinnstilte lydmoduser (standard, stereo, game, 3D movie) kan velges, og dessuten en Clear Voice-funksjon som gir tydeligere dialoger. Foruten den medfølgende lille fjernkontrollen kan lydplanken dessuten styres med en app på mobilen.

Noen få knapper på selve lydplanken lar deg stille lydnivå, veksle mellom lydmoduser og innganger.

SRC30A LivingRoom SW close 2560 scaled 1
Den kompakte subwooferen skal kunne plasseres omtrent hvor som helst. Foto: Yamaha

Musikk med Bluetooth

Yamaha SR-C30A har ingen nettverkstilkobling, men du kan strømme fra mobilen via Bluetooth. Den har multipunktsfunksjon, som lar deg koble til to enheter samtidig. Men bare én kan spille musikk om gangen.

Ikke Dolby Atmos

Dette er en ganske enkel lydplanke, med støtte for 5.1 Dolby Digital surroundlyd. Altså ikke Dolby Atmos, og heller ingen DTS-formater. Du må derfor sette TV-en til å nedmikse DTS til stereo PCM. Da kan du bruke Yamaha-lydplankens Virtual Surround-funksjon for å likevel få en slags opplevelse av surroundlyd.

SR-C30A den mid 2560 scaled 1
SR-C30A den mid 2560 scaled 1

Yamaha SR-C30A: Tilgjengelighet og pris

Lydplanken kommer i svart eller rød(!) utførelse, og blir tilgjengelig i løpet av september. Prisen blir hyggelige 3790 kroner.

yamaha.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top