Bærbar lyd

Åtte låter slippes den 14. november på Bluetooth-høyttaleren Boombot REX 20th Anniversary Wu-Tang Edition.
forfatter

Bare 3.000 høyttalere skal lages, og hver koster 80 dollar (rundt 500 kroner). En av de åtte sangene slippes eksklusivt på høyttaleren, og får ikke bli med på albumet som kommer senere.

Oversanselig
– Det er noe oversanselig ved å kunne fysisk holde musikk, sier bandmedlem RZA i en pressemelding. – I gamledager gjorde det å holde en vinylplate at man kunne sette pris på hvor mye tid og svette som går ned i å lage ett enkelt spor, for ikke å snakke om et helt album. I løpet av det siste tiåret har vi mistet den følelsen. Med dette prosjektet håper vi å styrke båndet mellom fan og artist.

Albumet ”The Wu - Once Upon A Time In Shaolin” er en ren museumsartefakt, og tilgjengelig i kun ett eksemplar.
Albumet ”The Wu – Once Upon A Time In Shaolin” er en ren museumsartefakt, og tilgjengelig i kun ett eksemplar.

Tidligere i år annonserte Wu-Tang Clan at et nytt album skulle kun komme i ett eksemplar, som et stykke kunst som antakelig ville selges for flere millioner dollar. ”The Wu – Once Upon A Time In Shaolin”, som albumet heter, kan kun høres i sin helhet under en lytteturne på museer, gallerier og musikkfestivaler.

Boombox-albumet som slippes nå fortsetter dermed bandets originale lanseringsstrategier.

Bluetooth-høyttaleren Boombot REX kan selvsagt ikke bare spille av låtene som er forhåndsinstallert, men også være lydkilden for all musikk spilt gjennom en mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin. Så fremt Bluetooth er på plass.

1.000 av høyttalerne selges via Boombotix, de andre 2.000 gjennom Zumiez.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.