Verdens dyreste høyttalere

D&W Aural Pleasure lages i 18 karat gull!
forfatter

Når vi først trodde vi hadde sett alt innen uoppnåelig high-end, kommer engelske Hart Audio med det som sannsynligvis er verdens dyreste høyttalere – og det med god margin! D&W Aural Pleasure koster den nette sum av 3.700.000 pund, eller omtrent 34 millioner kroner!

Ja, du leste riktig. Trettifire millioner kroner!!! For et par høyttalere.

En kraftig medvirkende årsak til den astronomiske prisen er selve kabinettene, som er støpt i 18 karat ren gull, og veier 50 kilo stykket.

Vanligvis når vi omtaler ultra high-end høyttalere dreier det seg mannshøye søyler fullstappet av eksotiske høyttalerelementer, med evnen til å spille like høyt som et konsertanlegg. D&W Aural Pleasure er derimot svært kompakte og plasseringsvennlige.
Stativhøyttalerne er bare 40 cm høye pluss stativ, og bruker et koaksialelement fra Tannoy, sammen med en ekstra ScanSpeak superdiskant på toppen. Aural Pleasure har en høy følsomhet på 97dB/1W/1M, en impedans på 5 ohm, mens frekvensgangen oppgis å rekke fra 47-37.000Hz. Ikke noe dypbass-monster, med andre ord.

Hensikten med gullkabinettet er angivelig å lage et meget rigid og stivt kabinett som er mindre utsatt for resonanser enn tradisjonelle MDF-kabinetter.

Gullmodellen må imidlertid ses på som et rent PR-prosjekt, da den kun blir produsert i ett eksemplar. Aural Pleasure-høyttaleren er også tilgjengelig i varianter laget av sølv til ca 2 millioner paret og bronse til ca 400.000 kroner…

Finansverdenen har tradisjonelt sett på gull som en sikker investering. Så hvem vet, kanskje disse gullhøyttalerne vil bli enda mer verdt over tid?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.