Search
Generic filters

Verdens dyreste høyttalere

D&W Aural Pleasure lages i 18 karat gull!

Når vi først trodde vi hadde sett alt innen uoppnåelig high-end, kommer engelske Hart Audio med det som sannsynligvis er verdens dyreste høyttalere – og det med god margin! D&W Aural Pleasure koster den nette sum av 3.700.000 pund, eller omtrent 34 millioner kroner!

Ja, du leste riktig. Trettifire millioner kroner!!! For et par høyttalere.

En kraftig medvirkende årsak til den astronomiske prisen er selve kabinettene, som er støpt i 18 karat ren gull, og veier 50 kilo stykket.

Vanligvis når vi omtaler ultra high-end høyttalere dreier det seg mannshøye søyler fullstappet av eksotiske høyttalerelementer, med evnen til å spille like høyt som et konsertanlegg. D&W Aural Pleasure er derimot svært kompakte og plasseringsvennlige.
Stativhøyttalerne er bare 40 cm høye pluss stativ, og bruker et koaksialelement fra Tannoy, sammen med en ekstra ScanSpeak superdiskant på toppen. Aural Pleasure har en høy følsomhet på 97dB/1W/1M, en impedans på 5 ohm, mens frekvensgangen oppgis å rekke fra 47-37.000Hz. Ikke noe dypbass-monster, med andre ord.

Hensikten med gullkabinettet er angivelig å lage et meget rigid og stivt kabinett som er mindre utsatt for resonanser enn tradisjonelle MDF-kabinetter.

Gullmodellen må imidlertid ses på som et rent PR-prosjekt, da den kun blir produsert i ett eksemplar. Aural Pleasure-høyttaleren er også tilgjengelig i varianter laget av sølv til ca 2 millioner paret og bronse til ca 400.000 kroner…

Finansverdenen har tradisjonelt sett på gull som en sikker investering. Så hvem vet, kanskje disse gullhøyttalerne vil bli enda mer verdt over tid?

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.