TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Verdens dyreste høyttalere

D&W Aural Pleasure lages i 18 karat gull!

forfatter
Publisert 21.08.12 - 15:23

Når vi først trodde vi hadde sett alt innen uoppnåelig high-end, kommer engelske Hart Audio med det som sannsynligvis er verdens dyreste høyttalere – og det med god margin! D&W Aural Pleasure koster den nette sum av 3.700.000 pund, eller omtrent 34 millioner kroner!

Ja, du leste riktig. Trettifire millioner kroner!!! For et par høyttalere.

En kraftig medvirkende årsak til den astronomiske prisen er selve kabinettene, som er støpt i 18 karat ren gull, og veier 50 kilo stykket.

Vanligvis når vi omtaler ultra high-end høyttalere dreier det seg mannshøye søyler fullstappet av eksotiske høyttalerelementer, med evnen til å spille like høyt som et konsertanlegg. D&W Aural Pleasure er derimot svært kompakte og plasseringsvennlige.
Stativhøyttalerne er bare 40 cm høye pluss stativ, og bruker et koaksialelement fra Tannoy, sammen med en ekstra ScanSpeak superdiskant på toppen. Aural Pleasure har en høy følsomhet på 97dB/1W/1M, en impedans på 5 ohm, mens frekvensgangen oppgis å rekke fra 47-37.000Hz. Ikke noe dypbass-monster, med andre ord.

Hensikten med gullkabinettet er angivelig å lage et meget rigid og stivt kabinett som er mindre utsatt for resonanser enn tradisjonelle MDF-kabinetter.

Gullmodellen må imidlertid ses på som et rent PR-prosjekt, da den kun blir produsert i ett eksemplar. Aural Pleasure-høyttaleren er også tilgjengelig i varianter laget av sølv til ca 2 millioner paret og bronse til ca 400.000 kroner…

Finansverdenen har tradisjonelt sett på gull som en sikker investering. Så hvem vet, kanskje disse gullhøyttalerne vil bli enda mer verdt over tid?

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Følg Lyd & Bilde