Verdens dyreste høyttalere

D&W Aural Pleasure lages i 18 karat gull!

Når vi først trodde vi hadde sett alt innen uoppnåelig high-end, kommer engelske Hart Audio med det som sannsynligvis er verdens dyreste høyttalere – og det med god margin! D&W Aural Pleasure koster den nette sum av 3.700.000 pund, eller omtrent 34 millioner kroner!

Ja, du leste riktig. Trettifire millioner kroner!!! For et par høyttalere.

En kraftig medvirkende årsak til den astronomiske prisen er selve kabinettene, som er støpt i 18 karat ren gull, og veier 50 kilo stykket.

Vanligvis når vi omtaler ultra high-end høyttalere dreier det seg mannshøye søyler fullstappet av eksotiske høyttalerelementer, med evnen til å spille like høyt som et konsertanlegg. D&W Aural Pleasure er derimot svært kompakte og plasseringsvennlige.
Stativhøyttalerne er bare 40 cm høye pluss stativ, og bruker et koaksialelement fra Tannoy, sammen med en ekstra ScanSpeak superdiskant på toppen. Aural Pleasure har en høy følsomhet på 97dB/1W/1M, en impedans på 5 ohm, mens frekvensgangen oppgis å rekke fra 47-37.000Hz. Ikke noe dypbass-monster, med andre ord.

Hensikten med gullkabinettet er angivelig å lage et meget rigid og stivt kabinett som er mindre utsatt for resonanser enn tradisjonelle MDF-kabinetter.

Gullmodellen må imidlertid ses på som et rent PR-prosjekt, da den kun blir produsert i ett eksemplar. Aural Pleasure-høyttaleren er også tilgjengelig i varianter laget av sølv til ca 2 millioner paret og bronse til ca 400.000 kroner…

Finansverdenen har tradisjonelt sett på gull som en sikker investering. Så hvem vet, kanskje disse gullhøyttalerne vil bli enda mer verdt over tid?

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.