Høyttalere

Engelske Rega er mest kjent for sine platespillere, men de lager også fine høyttalere. Som RS10, en ganske spesiell konstruksjon med et unikt konsept.
Annonse
Annonse
forfatter

Noen husker kanskje R9. Regas for lengst avgåtte toppmodell. Den nye Rs10 har ikke så veldig mye til felles med den, bortsett fra at det er en slank, gulvstående høyttaler med høyttalerelementer på siden.

Men først til fronten. Der sitter nemlig det spesielle BMR-elementet (balanced mode radiator) som vi blant annet har hørt i Naim Ovator S600.

BMR-elementet har en helt flat membran montert i enden av et rørformet kammer. Elementet er utviklet av Dr Graham Bank fra NXT, som er kjent for sine flate høyttalere. Elementet har ganske bredt frekvensområde, men Rega har valgt å bruke en 19 mm diskant i tillegg, for større rekkevidde i diskanten.

På siden har Rega plassert en 13 cm mellomtone og en 21 cm bass, som forøvrig er montert i en såkalt transmisjonslinje. Et prinsipp som bruke blant annet av PMC, og som gir selv små høyttalere en halv oktav ekstra bassrekkevidde.

En spennende konstruksjon altså, som er estimert til å ligge rundt 70.000 kroner paret, men er ikke klar for salg før nærmere våren.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.