Search
Generic filters

Unik toppmodell fra Rega

Engelske Rega er mest kjent for sine platespillere, men de lager også fine høyttalere. Som RS10, en ganske spesiell konstruksjon med et unikt konsept.

Noen husker kanskje R9. Regas for lengst avgåtte toppmodell. Den nye Rs10 har ikke så veldig mye til felles med den, bortsett fra at det er en slank, gulvstående høyttaler med høyttalerelementer på siden.

Men først til fronten. Der sitter nemlig det spesielle BMR-elementet (balanced mode radiator) som vi blant annet har hørt i Naim Ovator S600.

BMR-elementet har en helt flat membran montert i enden av et rørformet kammer. Elementet er utviklet av Dr Graham Bank fra NXT, som er kjent for sine flate høyttalere. Elementet har ganske bredt frekvensområde, men Rega har valgt å bruke en 19 mm diskant i tillegg, for større rekkevidde i diskanten.

På siden har Rega plassert en 13 cm mellomtone og en 21 cm bass, som forøvrig er montert i en såkalt transmisjonslinje. Et prinsipp som bruke blant annet av PMC, og som gir selv små høyttalere en halv oktav ekstra bassrekkevidde.

En spennende konstruksjon altså, som er estimert til å ligge rundt 70.000 kroner paret, men er ikke klar for salg før nærmere våren.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.