TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Unik toppmodell fra Rega

Engelske Rega er mest kjent for sine platespillere, men de lager også fine høyttalere. Som RS10, en ganske spesiell konstruksjon med et unikt konsept.

forfatter
Publisert 20.01.12 - 10:58

Noen husker kanskje R9. Regas for lengst avgåtte toppmodell. Den nye Rs10 har ikke så veldig mye til felles med den, bortsett fra at det er en slank, gulvstående høyttaler med høyttalerelementer på siden.

Men først til fronten. Der sitter nemlig det spesielle BMR-elementet (balanced mode radiator) som vi blant annet har hørt i Naim Ovator S600.

BMR-elementet har en helt flat membran montert i enden av et rørformet kammer. Elementet er utviklet av Dr Graham Bank fra NXT, som er kjent for sine flate høyttalere. Elementet har ganske bredt frekvensområde, men Rega har valgt å bruke en 19 mm diskant i tillegg, for større rekkevidde i diskanten.

På siden har Rega plassert en 13 cm mellomtone og en 21 cm bass, som forøvrig er montert i en såkalt transmisjonslinje. Et prinsipp som bruke blant annet av PMC, og som gir selv små høyttalere en halv oktav ekstra bassrekkevidde.

En spennende konstruksjon altså, som er estimert til å ligge rundt 70.000 kroner paret, men er ikke klar for salg før nærmere våren.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde