TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Unik Genelec-høyttaler

Hos finske Genelec har de lagt sine hoder i bløt, og kommet opp med en helt spesiell høyttaler.

forfatter
Publisert 19.12.14 - 09:38

Den er i første rekke rettet mot lydstudioer og kringkastingsproduksjon, men siden Genelec også lager hifi-høyttalere for hjemmebruk, er det lov å håpe på et par sivile utgaver av Genelecs nye 8351.

De har i en årrekke laget høyttalere for proffbruk, med den karakteristiske avrundede formen, men i 8351 har de tatt konstruksjonen et skritt videre.

Fra fronten ser det ut som om de har brukt bare et høyttalerelement, men sannheten er fire elementer. Det synlig elementet er et koaksialelement. hvor en 19 mm diskant er plassert i sentrum av en 130 mm mellomtone. Ikke ulikt tilsvarende elementer fra Kef og Tannoy.

Genelec

Det man ikke er, er de to ovale basselementene på baksiden av frontplaten. De er 215 x 100 mm og plassert tett inntil frontplaten, med en passrefleksspalte i topp og bunn av frontplaten. De kaller prinsippet Maximised Directivity Controlled Waveguide (MaxDCW), og hensikten er å få så effekt dypbass som mulig.

Noe man må medgi at de har klart. Hvert fall på papiret. Høyttalerne klarer ikke bare å levere et lydtrykk på respektable 110 dB på en meters avstand, de rekker også over et frekvensområde fra 32 Hz til 40 kHz. 32 Hz betyr at det kompakte kabinettet fullt ut er i stand til å gjengi de dypeste tonene, fra for eksempel et klaver.

Høyttalerne har integrerte klasse D forsterkere som er mer kompakt og effektive enn vanlige forsterkere. De leverer 150, 120 og 90 W effekt, til hvert av elementene, og høyttalerne har brytere på baksiden, for å tilpasse frekvensresponsen til høyttalerplasseringen i rommet.

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde