Ny ES-serie

Etter en liten dvale er Sony på full fart inn i hi-fi og hjemmekinoverdenen igjen, denne gangen med en 5.1 høyttalerpakke til over 80.000 kroner!
forfatter

Sony er kanskje ikke det første navnet man forbinder med tung hi-fi, men det vil japanerne ha en forandring på. Det startet med high-end høyttalerne SS-AR1 og SS-AR2, som koster henholdsvis 28.000 og 20.000 euro per par (!). Nå slipper Sony en ny serie som retter seg mot entusiaster med litt mer alminnelig lommebok.

SS-NA5ES

Den nye ES-serien er et komplett 5.1 oppsett bestående av gulvhøyttalerne SS-NA2ES, bokhyllehøyttalerne SS-NA5ES, senterkanalen SS-NA8ES og subwooferen SA-NA9ES. Høyttalerne har en ganske tradisjonell, nedtonet japansk design som ikke skriker om oppmerksomhet. Lydmessig er de derimot ambisiøse, og mange av delene kommer fra Europa. SS-NA2ES bruker blant annet høyt spesifiserte Scanspeak elementer.

Kabinett av bjørk

Kabinettene lages i likhet med toppmodellen SS-AR1 av finsk bjørk, med rikelige avstivinger innvendig, og separate kammer for bass og mellomtone/diskant.

For å oppnå bedre oppløsning i de lyseste tonene bruker Sony hele tre diskantelementer. Denne løsningen som de kaller i-Array, skal også gi tilstrekkelig overskudd til krevende musikk og filmlydspor.

SS-NA8ES

Fronthøyttalerne får selskap av de matchende bokhyllehøyttalerne SS-NA5ES og senterkanalen SS-NA8ES, med identiske høyttalerelementer.

SA-NA9ES

Brumlebassen i familien, subwooferen SA-NA9ES, dekker de laveste oktavene ved hjelp av doble 10″ basselementer og en forsterker på 500 watt. Basselementene spiller i motsatt retning av hverandre for å utligne kabinettvibrasjoner, og kan benyttes i to konfigurasjoner: Enten med begge elementer aktive, eller med ett av elementene som passiv membran. Sistnevnte skal gi en dypere bassgjengivelse, mens begge elementene aktive skal gi en fastere og raskere bassgjengivelse.

Lyd & Bilde fikk en kort prøvelytt på høyttalerne samtidig med lanseringen av projektoren VPL-HW50ES, og selv låtvalget og lytteforholdene ikke var de beste, gikk det an å høre at høyttalerne hadde en veldig potent, rik og fyldig klang. Vi ser frem til å teste dem under litt mer ordnede forhold! Ja, for testes må de jo: Til 24.000 kroner står Sony SS-NA2ES opp mot en rekke knallharde konkurrenter. Kan de nye Sony-høyttalerne for eksempel måle seg med de sagnomsuste Yamaha Soavo? Det vil vi også vite!

Priser:

SS-NA2ES: 24.000 kroner

SS-NA5ES: 18.000 kroner

SS-NA8ES: 20.000 kroner

SA-NA9ES: 24.000 kroner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.