Ny ES-serie

Etter en liten dvale er Sony på full fart inn i hi-fi og hjemmekinoverdenen igjen, denne gangen med en 5.1 høyttalerpakke til over 80.000 kroner!
Annonse
Annonse
forfatter

Sony er kanskje ikke det første navnet man forbinder med tung hi-fi, men det vil japanerne ha en forandring på. Det startet med high-end høyttalerne SS-AR1 og SS-AR2, som koster henholdsvis 28.000 og 20.000 euro per par (!). Nå slipper Sony en ny serie som retter seg mot entusiaster med litt mer alminnelig lommebok.

SS-NA5ES

Den nye ES-serien er et komplett 5.1 oppsett bestående av gulvhøyttalerne SS-NA2ES, bokhyllehøyttalerne SS-NA5ES, senterkanalen SS-NA8ES og subwooferen SA-NA9ES. Høyttalerne har en ganske tradisjonell, nedtonet japansk design som ikke skriker om oppmerksomhet. Lydmessig er de derimot ambisiøse, og mange av delene kommer fra Europa. SS-NA2ES bruker blant annet høyt spesifiserte Scanspeak elementer.

Kabinett av bjørk

Kabinettene lages i likhet med toppmodellen SS-AR1 av finsk bjørk, med rikelige avstivinger innvendig, og separate kammer for bass og mellomtone/diskant.

Annonse

For å oppnå bedre oppløsning i de lyseste tonene bruker Sony hele tre diskantelementer. Denne løsningen som de kaller i-Array, skal også gi tilstrekkelig overskudd til krevende musikk og filmlydspor.

SS-NA8ES

Fronthøyttalerne får selskap av de matchende bokhyllehøyttalerne SS-NA5ES og senterkanalen SS-NA8ES, med identiske høyttalerelementer.

SA-NA9ES

Brumlebassen i familien, subwooferen SA-NA9ES, dekker de laveste oktavene ved hjelp av doble 10″ basselementer og en forsterker på 500 watt. Basselementene spiller i motsatt retning av hverandre for å utligne kabinettvibrasjoner, og kan benyttes i to konfigurasjoner: Enten med begge elementer aktive, eller med ett av elementene som passiv membran. Sistnevnte skal gi en dypere bassgjengivelse, mens begge elementene aktive skal gi en fastere og raskere bassgjengivelse.

Lyd & Bilde fikk en kort prøvelytt på høyttalerne samtidig med lanseringen av projektoren VPL-HW50ES, og selv låtvalget og lytteforholdene ikke var de beste, gikk det an å høre at høyttalerne hadde en veldig potent, rik og fyldig klang. Vi ser frem til å teste dem under litt mer ordnede forhold! Ja, for testes må de jo: Til 24.000 kroner står Sony SS-NA2ES opp mot en rekke knallharde konkurrenter. Kan de nye Sony-høyttalerne for eksempel måle seg med de sagnomsuste Yamaha Soavo? Det vil vi også vite!

Annonse

Priser:

SS-NA2ES: 24.000 kroner

SS-NA5ES: 18.000 kroner

SS-NA8ES: 20.000 kroner

SA-NA9ES: 24.000 kroner

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Dette er den moderne surroundforsterkeren for deg som ønsker virkelig god lyd i hjemmekinoen, men som er edruelig med pengebruken.
Med absolutt alle funksjoner man trenger, gir Marantz NR1711 store hjemmekinoopplevelser fra et slankt og lekkert format.
Denon har aldri laget en bedre surroundforsterker, enn jubileumsmodellen AVC-A110.
Fremtidssikker surround-forsterker for morgendagens formater. Men er Denon AVC-X6700H best, og overbeviser den på musikk?
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Discogs: - 12 millioner vinylplater ble handlet i 2020. Det er 40 prosent opp fra 2019! CD-salget har økt tilsvarende.
Eksplosiv vekst for elektronikk til hjemmekontor.
HBO slipper nå traileren til sin nye norske dramaserie.