Nyhet

Tre musikalske subwoofere fra Monitor Audio

Anthra-serien fra det hederlige britiske merket er designet for å ta markedsandeler i det nedre sjiktet av markedet.

Skrevet av / 19.07.23 - 11:41
Tre musikalske subwoofere fra Monitor Audio

Monitor Audio, kjent for hi-fi-utstyr i det øverste prissjiktet, lanserer tre nye, rimeligere subwoofere med avansert membranteknologi. Dette skal gi den nye Anthra-serien en høyere grad av musikalitet enn konkurrentene i prisklassen.

Teknologien innebærer lette og svært stive C-CAM-membraner med høy motstandskraft mot bøyepåkjenninger. Ifølge Monitor Audio gir dette en renere, klarere og mer nøyaktig lyd over hele subwooferens frekvensområde.

På baksiden finner du både et display og en knapp for innstillinger – og du kan også bruke Monitor Audios egen app. (Foto: Monitor Audio)

Membranene er de første subwoofermembranene fra Monitor Audio som er utstyrt med Rigid Surface Technology II (RST II) for å gjøre dem enda stivere, slik at de tåler de kreftene som ville vridd en mer konvensjonell høyttalermembran ut av form og forvrengt lyden.

De tre subwooferne er utstyrt med klasse D-forsterkere, der den største modellen har en maksimal effekt på hele 2500 watt og et kontinuerlig nivå på 1400 watt RMS. Dette skal gi høyttaleren optimale arbeidsforhold uansett volum.

Også mekanisk er det gjort noe spesielt. MDF-kabinettene har en veggtykkelse på opptil 36 mm og innervegger av 19 mm MDF. I tillegg er det akustisk optimaliserte avstivere. Dette lover godt for lydkvaliteten.

Membranene er laget av et materiale som gir høy stivhet og reduserer risikoen for forvrengning (Foto: Monitor Audio).

Alle tre modellene er utstyrt med RCA-innganger med LFE (slik at du kan seriekoble opptil fire Anthra-subwoofere) og XLR. På bakpanelet finner du en dreieknapp og et fargedisplay for oppsett. I tillegg kan du bruke Monitor Audios MaestroUnite-app, som lar deg konfigurere subwooferen i detalj og etter din egen smak.

Av de tre modellene er Anthra W15 den største med en 15-tommers enhet og en 1400 watts forsterker. W12 er utstyrt med 12-tommers bass og en forsterker på 900 watt, mens W10-modellen – som navnet antyder – har en 10-tommers enhet og en forsterker på 425 watt.

Alle tre har samme designfilosofi og innganger, og er tilgjengelige i satenghvit eller høyglanssort finish. Danske priser er ennå ikke klare, men europeiske priser er som følger:

Anthra W10: €2.150
Anthra W12: €2.450
Anthra W15: €3.200
Serien lanseres i august

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Se hva B&O har funnet på nå

Scroll to Top