Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse høyttalere fra Ruark

Ruark Audio MR1 er elegante, trådløse høyttalere.

Skrevet av / 03.03.13 - 21:31
Trådløse høyttalere fra Ruark

For det første: Vita Audio eksisterer ikke lenger, men har skiftet navn til Ruark Audio. Produsenten er først og fremst kjent for iPod-dokkinghøyttalere som koster litt mer men låter bedre enn mange konkurrenter.

MR1 er navnet på et par høyttalere som gir lyd til musikkspilleren trådløst via bluetooth.

Kompakte og aktive
Høyttalerne er kompakte, bare 17 cm høye. De er av typen toveis og med innebygd forsterkning oppgitt til å yte 20 watt. Mens de fleste høyttalere i denne klassen nå bruker Klasse D, benytter Ruark den klassiske AB-varianten. Den gode, gamle, analoge transistorforsterkningen, altså. Denne er litt mindre effektiv og bruker noe mer strøm i forhold til ytelse, men kan være lettere å få til å låte bra.

Mellomtonebassen måler beskjedne 3 tommer, mens diskanten har en diameter på rundt ¾ tommer. Begge elementene er laget av Ruark selv.

Høyttalerne, som er fjernstyrte, bruker bluetooth-protokollen A2DP og støtter apt-X lydkomprimering, for mest mulig effektiv komprimering av lydsignalet og dermed bedre lyd i andre enden.

Det er også mulig å koble til en lydkilde med kabel. For eksempel en TV eller en annen kilde som ikke støtter bluetooth. Slik kan høyttalerne også gi enda mer lyd til din allerede eksisterende Vita/Ruark Audio R2i eller R4i.

Batteripakke
Ønsker du å ta med deg høyttalerne ut i friluft, kan en batteripakke kjøpes som tilleggsutstyr. Denne festes på baksiden av høyttalerne. En kul detalj, som flere bør lære av.

Velg mellom valnøtt, hvit eller svart utførelse. Prisen annonseres i Storbritannia til 300 pund, i Norge bør det bety rundt 3.000 kroner, når produktet lanseres før sommeren.

ruarkaudio.com
njal-hansson.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top