Trådløse høyttalere fra Creative

Creatives nye T-serie er trådløse høyttalere for alle som ønsker bedre lyd til datamaskinen, TV-en, mediaboksen eller smartmobilen.
Annonse
Annonse
forfatter

Spesielt det nye Creative T4 Wireless loves å være et skikkelig flerfunksjonsprodukt, og importøren mener bestemt at lydkvaliteten kan måle seg med lydplanker til dobbel pris. Det er store ord, noe vi har til hensikt å finne ut av.

2.1-system
T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte, terningformete høyttalere, som får hjelp i bassområdet av en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Denne benytter en teknologi som Creative kaller Symmetrically Loaded Acoustic Module, forkortet SLAM. I virkeligheten dreier det seg om tre høyttalerelementer, hvorav det som er montert i front er aktivt, mens ett på hver side er en passiv radiatorbass som utligner trykket ved hvert elementutslag og dermed forlenger dypbassresponsen. Prinsippet er i stedet for bassrefleks, som gjør det samme men ofte med mer forvrengning.

Høyttalerne mottar lyden fra kilden trådløst via Bluetooth og forbedrer lyden med aptX som komprimerer mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi gjør at for eksempel en smartmobil eller nettbrett kun trenger å holdes mot den ene høyttaleren én gang for å synkronisere og spille av musikken over høyttalerne. To stereo Bluetooth-spillere kan forbindes trådløst samtidig, og man kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint. Kult!

Foruten trådløs Bluetooth har T4 en vanlig RCA stereoinngang i tillegg til optisk digitalinngang hvor det er naturlig å koble til TV-en. En 3,5 mm minijackinngang kan brukes til bærbare spillere uten Bluetooth, og skulle du selv ønske lyd men din samboer ikke, så finnes også en hodetelefonutgang.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.
Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Rimeligere høyttalere
I tillegg til 2.1-settet T4 slippes også de rimeligere 2.0-systemene T30 og T15. Dette er stereohøyttalere uten ekstra subwoofer, men som på egenhånd skal klare å gjengi brukbar bass. Også disse har trådløs Bluetooth-overføring, og T30 har i tillegg NFC. En 3,5 mm minijackinngang kobles til spillere uten Bluetooth, og begge har hodetelefonutgang. Ingen optisk digitalinngang på disse.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.
Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Tilgjengelighet og priser
Alle produktene i T-serien kommer i butikkene i oktober. Veiledende priser blir 2.299, 999 og 599 kroner for henholdsvis T4, T30 og T15.

no.creative.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Volkswagens elektriske fanebærer etter e-Golf har mye å bevise. ID.3 byr på mye bra, men er ikke uten barnesykdommer.
BMWs første helelektriske SUV har alt man trenger, bortsett fra én ting.
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!