Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse høyttalere fra Creative

Creatives nye T-serie er trådløse høyttalere for alle som ønsker bedre lyd til datamaskinen, TV-en, mediaboksen eller smartmobilen.

Skrevet av / 30.09.13 - 13:45
Trådløse høyttalere fra Creative

Spesielt det nye Creative T4 Wireless loves å være et skikkelig flerfunksjonsprodukt, og importøren mener bestemt at lydkvaliteten kan måle seg med lydplanker til dobbel pris. Det er store ord, noe vi har til hensikt å finne ut av.

2.1-system
T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte, terningformete høyttalere, som får hjelp i bassområdet av en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Denne benytter en teknologi som Creative kaller Symmetrically Loaded Acoustic Module, forkortet SLAM. I virkeligheten dreier det seg om tre høyttalerelementer, hvorav det som er montert i front er aktivt, mens ett på hver side er en passiv radiatorbass som utligner trykket ved hvert elementutslag og dermed forlenger dypbassresponsen. Prinsippet er i stedet for bassrefleks, som gjør det samme men ofte med mer forvrengning.

Høyttalerne mottar lyden fra kilden trådløst via Bluetooth og forbedrer lyden med aptX som komprimerer mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi gjør at for eksempel en smartmobil eller nettbrett kun trenger å holdes mot den ene høyttaleren én gang for å synkronisere og spille av musikken over høyttalerne. To stereo Bluetooth-spillere kan forbindes trådløst samtidig, og man kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint. Kult!

Foruten trådløs Bluetooth har T4 en vanlig RCA stereoinngang i tillegg til optisk digitalinngang hvor det er naturlig å koble til TV-en. En 3,5 mm minijackinngang kan brukes til bærbare spillere uten Bluetooth, og skulle du selv ønske lyd men din samboer ikke, så finnes også en hodetelefonutgang.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.
Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Rimeligere høyttalere
I tillegg til 2.1-settet T4 slippes også de rimeligere 2.0-systemene T30 og T15. Dette er stereohøyttalere uten ekstra subwoofer, men som på egenhånd skal klare å gjengi brukbar bass. Også disse har trådløs Bluetooth-overføring, og T30 har i tillegg NFC. En 3,5 mm minijackinngang kobles til spillere uten Bluetooth, og begge har hodetelefonutgang. Ingen optisk digitalinngang på disse.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.
Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Tilgjengelighet og priser
Alle produktene i T-serien kommer i butikkene i oktober. Veiledende priser blir 2.299, 999 og 599 kroner for henholdsvis T4, T30 og T15.

no.creative.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Lyd & Bilde
Scroll to Top