Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Trådløse høyttalere fra Creative

Creatives nye T-serie er trådløse høyttalere for alle som ønsker bedre lyd til datamaskinen, TV-en, mediaboksen eller smartmobilen.

Spesielt det nye Creative T4 Wireless loves å være et skikkelig flerfunksjonsprodukt, og importøren mener bestemt at lydkvaliteten kan måle seg med lydplanker til dobbel pris. Det er store ord, noe vi har til hensikt å finne ut av.

2.1-system
T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte, terningformete høyttalere, som får hjelp i bassområdet av en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Denne benytter en teknologi som Creative kaller Symmetrically Loaded Acoustic Module, forkortet SLAM. I virkeligheten dreier det seg om tre høyttalerelementer, hvorav det som er montert i front er aktivt, mens ett på hver side er en passiv radiatorbass som utligner trykket ved hvert elementutslag og dermed forlenger dypbassresponsen. Prinsippet er i stedet for bassrefleks, som gjør det samme men ofte med mer forvrengning.

Høyttalerne mottar lyden fra kilden trådløst via Bluetooth og forbedrer lyden med aptX som komprimerer mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi gjør at for eksempel en smartmobil eller nettbrett kun trenger å holdes mot den ene høyttaleren én gang for å synkronisere og spille av musikken over høyttalerne. To stereo Bluetooth-spillere kan forbindes trådløst samtidig, og man kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint. Kult!

Foruten trådløs Bluetooth har T4 en vanlig RCA stereoinngang i tillegg til optisk digitalinngang hvor det er naturlig å koble til TV-en. En 3,5 mm minijackinngang kan brukes til bærbare spillere uten Bluetooth, og skulle du selv ønske lyd men din samboer ikke, så finnes også en hodetelefonutgang.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Annonse

Rimeligere høyttalere
I tillegg til 2.1-settet T4 slippes også de rimeligere 2.0-systemene T30 og T15. Dette er stereohøyttalere uten ekstra subwoofer, men som på egenhånd skal klare å gjengi brukbar bass. Også disse har trådløs Bluetooth-overføring, og T30 har i tillegg NFC. En 3,5 mm minijackinngang kobles til spillere uten Bluetooth, og begge har hodetelefonutgang. Ingen optisk digitalinngang på disse.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Annonse

Tilgjengelighet og priser
Alle produktene i T-serien kommer i butikkene i oktober. Veiledende priser blir 2.299, 999 og 599 kroner for henholdsvis T4, T30 og T15.

no.creative.com

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.