Trådløse høyttalere fra Creative

Creatives nye T-serie er trådløse høyttalere for alle som ønsker bedre lyd til datamaskinen, TV-en, mediaboksen eller smartmobilen.

Spesielt det nye Creative T4 Wireless loves å være et skikkelig flerfunksjonsprodukt, og importøren mener bestemt at lydkvaliteten kan måle seg med lydplanker til dobbel pris. Det er store ord, noe vi har til hensikt å finne ut av.

2.1-system
T4 er et 2.1 høyttalersett, med små stativmonterte, terningformete høyttalere, som får hjelp i bassområdet av en ekstra basshøyttaler (subwoofer). Denne benytter en teknologi som Creative kaller Symmetrically Loaded Acoustic Module, forkortet SLAM. I virkeligheten dreier det seg om tre høyttalerelementer, hvorav det som er montert i front er aktivt, mens ett på hver side er en passiv radiatorbass som utligner trykket ved hvert elementutslag og dermed forlenger dypbassresponsen. Prinsippet er i stedet for bassrefleks, som gjør det samme men ofte med mer forvrengning.

Høyttalerne mottar lyden fra kilden trådløst via Bluetooth og forbedrer lyden med aptX som komprimerer mer effektivt og øker båndbredden. NFC-teknologi gjør at for eksempel en smartmobil eller nettbrett kun trenger å holdes mot den ene høyttaleren én gang for å synkronisere og spille av musikken over høyttalerne. To stereo Bluetooth-spillere kan forbindes trådløst samtidig, og man kan sette opp spilleliste mellom disse via appen Creative Multipoint. Kult!

Foruten trådløs Bluetooth har T4 en vanlig RCA stereoinngang i tillegg til optisk digitalinngang hvor det er naturlig å koble til TV-en. En 3,5 mm minijackinngang kan brukes til bærbare spillere uten Bluetooth, og skulle du selv ønske lyd men din samboer ikke, så finnes også en hodetelefonutgang.

Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.
Creative T30 har NFC for enkel synkronisering.

Rimeligere høyttalere
I tillegg til 2.1-settet T4 slippes også de rimeligere 2.0-systemene T30 og T15. Dette er stereohøyttalere uten ekstra subwoofer, men som på egenhånd skal klare å gjengi brukbar bass. Også disse har trådløs Bluetooth-overføring, og T30 har i tillegg NFC. En 3,5 mm minijackinngang kobles til spillere uten Bluetooth, og begge har hodetelefonutgang. Ingen optisk digitalinngang på disse.

Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.
Creative T15 har også Bluetooth, men ikke NFC.

Tilgjengelighet og priser
Alle produktene i T-serien kommer i butikkene i oktober. Veiledende priser blir 2.299, 999 og 599 kroner for henholdsvis T4, T30 og T15.

no.creative.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.