Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløse datahøyttalere fra Monitor Audio

Monitor Audio er best kjent for skikkelige hi-fi-høyttalere. WS100 er den aller første skrivebordshøyttaleren.

Skrevet av / 15.10.12 - 09:31
Trådløse datahøyttalere fra Monitor Audio

De to terningformete høyttalerne er vinklet noen grader opp for best mulig lydbilde fra skrivebordet. Høyttalerne kobles enkelt til PC eller Mac med den medfølgende USB-dongelen som sender det digitale lydsignalet trådløst fra datamaskinen til høyttalerne. Det vil si, signalet sendes trådløst til en høyttaler, som så er koblet til den andre høyttaleren med kabel. Så man kan nærmest kalle høyttalerne «nesten-trådløse». Trådløs rekkevidde er oppgitt til 10 meter.

Flere enheter kan kobles sammen
Flere USB-sendere kan kjøpes, slik at du kan sende lyd fra opptil fire lydkilder til ett par høyttalere, dessuten kan opptil fire par høyttalere kobles til samme sender, som gir et enkelt multiromoppsett.

Lyden sendes trådløst uten kompresjon, på 2,4 GHz-båndet. For å forhindre krangling med andre enheter på dette etter hvert ganske så belastede båndet, brukes noe som Monitor Audio kaller Walking Frequency Diversity, uten å forklare nærmere hva dette betyr.

Bestykning
Høyttalerne har en 7,5 cm mellomtonebass og en 19 mm diskant, med hver sin forsterker på henholdsvis 20 og 10 watt, Klasse D. Den høyre høyttaleren er masteren som oversetter det trådløse signalet, og her sitter strømkontakt og analoginngang. En kabel går videre fra denne til den venstre høyttaleren.

Membranene på høyttalerelementene er av Monitor Audios eget C-CAM-materiale, som er en keramikkbelagt legering av aluminium og magnesium. Dette for å oppnå høy stivhet og lav vekt, viktig for å reagere kjapt nok på lydsignalene fra forsterkeren, med lavest mulig forvrengning.

Den høyre høyttaleren er den aktive. Her sitter strøminngangen og AUX-inngangen, her går også høyttalerkabel videre til den venstre høyttaleren.

I tillegg til USB-inngang finnes en 3,5 mm minijack-inngang, hvor andre lydkilder kan kobles analogt.

Den medfølgende fjernkontrollen kan skru høyttalerne av og på, spille av og pause, hoppe frem og tilbake mellom spor i en spilleliste, styre lydnivå og velge inngang.

Kommer oktober
Monitor Audio WS100 kommer i salg i løpet av oktober, og prisen kommer til å bli 2.700 kroner.

hifihuset.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top