Search
Generic filters

Trådløse datahøyttalere fra Monitor Audio

Monitor Audio er best kjent for skikkelige hi-fi-høyttalere. WS100 er den aller første skrivebordshøyttaleren.

De to terningformete høyttalerne er vinklet noen grader opp for best mulig lydbilde fra skrivebordet. Høyttalerne kobles enkelt til PC eller Mac med den medfølgende USB-dongelen som sender det digitale lydsignalet trådløst fra datamaskinen til høyttalerne. Det vil si, signalet sendes trådløst til en høyttaler, som så er koblet til den andre høyttaleren med kabel. Så man kan nærmest kalle høyttalerne «nesten-trådløse». Trådløs rekkevidde er oppgitt til 10 meter.

Flere enheter kan kobles sammen
Flere USB-sendere kan kjøpes, slik at du kan sende lyd fra opptil fire lydkilder til ett par høyttalere, dessuten kan opptil fire par høyttalere kobles til samme sender, som gir et enkelt multiromoppsett.

Lyden sendes trådløst uten kompresjon, på 2,4 GHz-båndet. For å forhindre krangling med andre enheter på dette etter hvert ganske så belastede båndet, brukes noe som Monitor Audio kaller Walking Frequency Diversity, uten å forklare nærmere hva dette betyr.

Bestykning
Høyttalerne har en 7,5 cm mellomtonebass og en 19 mm diskant, med hver sin forsterker på henholdsvis 20 og 10 watt, Klasse D. Den høyre høyttaleren er masteren som oversetter det trådløse signalet, og her sitter strømkontakt og analoginngang. En kabel går videre fra denne til den venstre høyttaleren.

Membranene på høyttalerelementene er av Monitor Audios eget C-CAM-materiale, som er en keramikkbelagt legering av aluminium og magnesium. Dette for å oppnå høy stivhet og lav vekt, viktig for å reagere kjapt nok på lydsignalene fra forsterkeren, med lavest mulig forvrengning.

Den høyre høyttaleren er den aktive. Her sitter strøminngangen og AUX-inngangen, her går også høyttalerkabel videre til den venstre høyttaleren.

I tillegg til USB-inngang finnes en 3,5 mm minijack-inngang, hvor andre lydkilder kan kobles analogt.

Den medfølgende fjernkontrollen kan skru høyttalerne av og på, spille av og pause, hoppe frem og tilbake mellom spor i en spilleliste, styre lydnivå og velge inngang.

Kommer oktober
Monitor Audio WS100 kommer i salg i løpet av oktober, og prisen kommer til å bli 2.700 kroner.

hifihuset.no

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.