Trådløse datahøyttalere fra Monitor Audio

Monitor Audio er best kjent for skikkelige hi-fi-høyttalere. WS100 er den aller første skrivebordshøyttaleren.
Annonse
Annonse
forfatter

De to terningformete høyttalerne er vinklet noen grader opp for best mulig lydbilde fra skrivebordet. Høyttalerne kobles enkelt til PC eller Mac med den medfølgende USB-dongelen som sender det digitale lydsignalet trådløst fra datamaskinen til høyttalerne. Det vil si, signalet sendes trådløst til en høyttaler, som så er koblet til den andre høyttaleren med kabel. Så man kan nærmest kalle høyttalerne «nesten-trådløse». Trådløs rekkevidde er oppgitt til 10 meter.

Flere enheter kan kobles sammen
Flere USB-sendere kan kjøpes, slik at du kan sende lyd fra opptil fire lydkilder til ett par høyttalere, dessuten kan opptil fire par høyttalere kobles til samme sender, som gir et enkelt multiromoppsett.

Lyden sendes trådløst uten kompresjon, på 2,4 GHz-båndet. For å forhindre krangling med andre enheter på dette etter hvert ganske så belastede båndet, brukes noe som Monitor Audio kaller Walking Frequency Diversity, uten å forklare nærmere hva dette betyr.

Bestykning
Høyttalerne har en 7,5 cm mellomtonebass og en 19 mm diskant, med hver sin forsterker på henholdsvis 20 og 10 watt, Klasse D. Den høyre høyttaleren er masteren som oversetter det trådløse signalet, og her sitter strømkontakt og analoginngang. En kabel går videre fra denne til den venstre høyttaleren.

Membranene på høyttalerelementene er av Monitor Audios eget C-CAM-materiale, som er en keramikkbelagt legering av aluminium og magnesium. Dette for å oppnå høy stivhet og lav vekt, viktig for å reagere kjapt nok på lydsignalene fra forsterkeren, med lavest mulig forvrengning.

Den høyre høyttaleren er den aktive. Her sitter strøminngangen og AUX-inngangen, her går også høyttalerkabel videre til den venstre høyttaleren.

I tillegg til USB-inngang finnes en 3,5 mm minijack-inngang, hvor andre lydkilder kan kobles analogt.

Den medfølgende fjernkontrollen kan skru høyttalerne av og på, spille av og pause, hoppe frem og tilbake mellom spor i en spilleliste, styre lydnivå og velge inngang.

Kommer oktober
Monitor Audio WS100 kommer i salg i løpet av oktober, og prisen kommer til å bli 2.700 kroner.

hifihuset.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
Etter opptøyene i Washington har de sosiale mediene tatt noen grep. Er det sensur eller ren nødvendighet?
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Årets nye OLED-skjermer fra Philips får en rekke oppdateringer, inkludert en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har utviklet en ny app som lar deg kalibrere TV-en selv ved hjelp av mobilen.
Sony a1 får ikke bare 8K-video og 50 Mp, det er gnistrende raskt også.
BMWs kommende elbil får kjørt seg på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Mange må nå handle elektronikk på nett. Derfor har Elkjøp tredoblet kapasiteten på Live shopping.
OnePlus 9 blir en markant oppgradering i forhold til OnePlus 8, mens skjermene ikke forandrer seg så mye i forhold til i fjor.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.