Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Trådløs versjon av X300A

Nå kommer KEFs populære aktive høyttalere med både Airplay og og DLNA!

Skrevet av / 08.10.13 - 10:25
Trådløs versjon av X300A

Vi sparte ikke på superlativene da vi testet KEFs nye aktive monitorhøyttalere tidligere i år. De fullaktive X300A bruker KEFs velkjente Uni-Q koaksialelement kombinert med innebygd forsterking, aktivt delefilter og DAC. Og det lydmessige resultatet er svært imponerende – spesielt til nærfeltslytting på hver sin side av PC-skjermen, hvor det spesielle koaksialelementet sørger for et svært fokusert lydbilde.

Les testen av KEF X300A her

Eneste ankepunkt vi hadde mot X300A var de begrensede tilkoblingsmulighetene. Med USB som eneste inngang er høyttalerne nødt til å brukes direkte sammen med PC eller Mac, og det blir nødvendigvis en del ekstra lednininger når begge høyttalere skal ha strøm og signal.

x300a_10b

Nå har KEF lansert en trådløs versjon av X300A med mer fleksible tilkoblingsmuligheter. Høyttalerne støtter Apples trådløse Airplay standard, hvilket betyr at de kan spille musikk fra iPod/iPhone/iPad og iTunes trådløst over et nettverk. De støtter også den trådløse overføringsprotokollen DLNA, hvilket skulle bety at de fleste Android enheter også kan kobles til KEF-høyttalerne. KEF tilbyr en egen app til Android-brukere hvor de kan styre avspilling av musikk.

KEF_X300A_Wireless_rear-580x383

Fullstendig trådløse blir høyttalerne dog ikke: De må fortsatt ha strøm, selvfølgelig, og KEF bruker fortsatt en USB-kabel til å forbinde den ene høyttaleren med den andre. Den trådløse lydoverføringen vil trolig også være begrenset 16 bit/44,1Khz CD-kvalitet mens USB-versjonen støtter høyoppløst 24 bit/96kHz lydfiler. Prisen blir også en del høyere. Originalversjonen av X300A selges for 7000 kroner, mens du må regne med å betale rundt 9.000 kroner for X300A Wireless, som blir tilgjengelig i både svart og hvit finish.

4ddb1a8f24

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top