KEF X300A Wireless

Nå kommer KEFs populære aktive høyttalere med både Airplay og og DLNA!
Annonse
Annonse
forfatter

Vi sparte ikke på superlativene da vi testet KEFs nye aktive monitorhøyttalere tidligere i år. De fullaktive X300A bruker KEFs velkjente Uni-Q koaksialelement kombinert med innebygd forsterking, aktivt delefilter og DAC. Og det lydmessige resultatet er svært imponerende – spesielt til nærfeltslytting på hver sin side av PC-skjermen, hvor det spesielle koaksialelementet sørger for et svært fokusert lydbilde.

Les testen av KEF X300A her

Eneste ankepunkt vi hadde mot X300A var de begrensede tilkoblingsmulighetene. Med USB som eneste inngang er høyttalerne nødt til å brukes direkte sammen med PC eller Mac, og det blir nødvendigvis en del ekstra lednininger når begge høyttalere skal ha strøm og signal.

x300a_10b

Nå har KEF lansert en trådløs versjon av X300A med mer fleksible tilkoblingsmuligheter. Høyttalerne støtter Apples trådløse Airplay standard, hvilket betyr at de kan spille musikk fra iPod/iPhone/iPad og iTunes trådløst over et nettverk. De støtter også den trådløse overføringsprotokollen DLNA, hvilket skulle bety at de fleste Android enheter også kan kobles til KEF-høyttalerne. KEF tilbyr en egen app til Android-brukere hvor de kan styre avspilling av musikk.

KEF_X300A_Wireless_rear-580x383

Fullstendig trådløse blir høyttalerne dog ikke: De må fortsatt ha strøm, selvfølgelig, og KEF bruker fortsatt en USB-kabel til å forbinde den ene høyttaleren med den andre. Den trådløse lydoverføringen vil trolig også være begrenset 16 bit/44,1Khz CD-kvalitet mens USB-versjonen støtter høyoppløst 24 bit/96kHz lydfiler. Prisen blir også en del høyere. Originalversjonen av X300A selges for 7000 kroner, mens du må regne med å betale rundt 9.000 kroner for X300A Wireless, som blir tilgjengelig i både svart og hvit finish.

4ddb1a8f24

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.