Search
Generic filters

Trådløs versjon av X300A

Nå kommer KEFs populære aktive høyttalere med både Airplay og og DLNA!

Vi sparte ikke på superlativene da vi testet KEFs nye aktive monitorhøyttalere tidligere i år. De fullaktive X300A bruker KEFs velkjente Uni-Q koaksialelement kombinert med innebygd forsterking, aktivt delefilter og DAC. Og det lydmessige resultatet er svært imponerende – spesielt til nærfeltslytting på hver sin side av PC-skjermen, hvor det spesielle koaksialelementet sørger for et svært fokusert lydbilde.

Les testen av KEF X300A her

Eneste ankepunkt vi hadde mot X300A var de begrensede tilkoblingsmulighetene. Med USB som eneste inngang er høyttalerne nødt til å brukes direkte sammen med PC eller Mac, og det blir nødvendigvis en del ekstra lednininger når begge høyttalere skal ha strøm og signal.

x300a_10b

Nå har KEF lansert en trådløs versjon av X300A med mer fleksible tilkoblingsmuligheter. Høyttalerne støtter Apples trådløse Airplay standard, hvilket betyr at de kan spille musikk fra iPod/iPhone/iPad og iTunes trådløst over et nettverk. De støtter også den trådløse overføringsprotokollen DLNA, hvilket skulle bety at de fleste Android enheter også kan kobles til KEF-høyttalerne. KEF tilbyr en egen app til Android-brukere hvor de kan styre avspilling av musikk.

KEF_X300A_Wireless_rear-580x383

Fullstendig trådløse blir høyttalerne dog ikke: De må fortsatt ha strøm, selvfølgelig, og KEF bruker fortsatt en USB-kabel til å forbinde den ene høyttaleren med den andre. Den trådløse lydoverføringen vil trolig også være begrenset 16 bit/44,1Khz CD-kvalitet mens USB-versjonen støtter høyoppløst 24 bit/96kHz lydfiler. Prisen blir også en del høyere. Originalversjonen av X300A selges for 7000 kroner, mens du må regne med å betale rundt 9.000 kroner for X300A Wireless, som blir tilgjengelig i både svart og hvit finish.

4ddb1a8f24

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.
Bluetooth-system til film og musikk på datamaskinen

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fujifilm X-S10 stjeler fra de beste og senker prisen.
Norske priser på Tesla Model 3 justeres, den rimeligste starter nå på 399.900 kroner.
Romantikk på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800mm zoom i lomma.
Fra i dag kan brukere oppleve Apple TV+ på tv’er fra Sony.
I år foregår alt hjemme. Ta den store kinoopplevelsen med hjem til stua, med innebygd Google TV.
Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgrep.
Den minste iPhone i nyere tid samt Apples hittil raskeste prosessor var blant nyhetene da Apple i dag lanserte nye iPhone 12- og 12 Pro-modeller
i 2007 var vi på MacWorld i San Francisco og fikk låne den første iPhone-modellen.
Spiller i stereo eller hele huset, og du kan snakke til den.
Perfekt for drone- eller studiobruk.
HP Spectre x360 gjenoppfinner den firkantede skjermen i stedet for bredformat.