Trådløs høyttaler

Den nye Authentic-serien hinter til JBLs legendariske høyttalere og spiller forhåpentlig i samme liga
forfatter

JBL har en rik historie, med mange legendariske høyttaler-modeller, som JBL Century L100. Den nye Authentic-serien har hentet stilen fra L100, ned til den karakteristiske rutete grillen. Forhåpentlig har Authentic-høyttalerne en ikke alt for ulik lydsignatur, sammenlignet med L100s generøse dynamikk og klarhet.

JBL-L16-speaker

Authentic-serien består foreløpig av to modeller, L16 på bildet over, og en mindre L8. De er begge bygget over samme lest, en den større L16 har flere høyttalerelementer og mer effekt.

Begge har AirPlay, DLNA og Bluetooth-støtte slik at man kan strømme musikken trådløst til høyttalerne. Som også har USB-kontakter for lading av mobilen eller nettbrettet.

De har også Clari-Fi By Harman, som er et analyseverktøy som korrigerer lyden fra for eksempel MP3-filer, og fyller ut manglende informasjon på komprimerte lydfiler.

Med JBL Music app på mobilen, kan man selv justere lydbalansen slik at den passer med plasseringen av høyttaleren i rommet.

JBL-L16-front

Authentic L8

L16 i valnøttfiner har 6 x 50 effekt, 5.25” basselement, to 2” mellomtoner og to 1” diskanter, mens L8 i sort lakk, har 4 x 30 w effekt og færre elementer.

Interessant nok har begge platespillerinngang (!), og optisk digitalinngang. Slik at man kan ha både platespilleren og tv-en tilkoblet.

Høyttalerne er i salg nå, og koster 8499 for L16, og 4999 for L8.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.