Search
Generic filters

Trådløs high-end-høyttaler

Vi tester for tiden Devialet Silver Phantom. Her er førsteinntrykket.

Den lille Silver Phantom fra franske Devialet er en lekker, dråpeformet trådløs høyttaler, som kan strømme lyd via blant annet Tidal HiFi, som gir en lydkvalitet tilsvarende ukomprimert CD.

Høyttaleren er meget tøff, og det eneste som stopper alle hjem fra å ha den, er prisen. Der du betaler et par tusenlapper for en Sonos-høyttaler, må du ut med 19.000 kroner for en Silver Phantom. Ønsker du to stykker i stereo, må du doble beløpet.

Men så er Devialet heller ingen pingle. Vi snakker 3.000 watt pr høyttaler (peak-watt), et lydtrykk på 105 dB, og en bass som strekker seg ned til 16 Hz på papiret. Det er med en linearitet på +/- 2 dB, hvilket er dypere enn de fleste subwoofere!

Testen må du vente på til L&B nr 10 med å lese. Men jeg kan si så mye, at en råere kompakthøyttaler skal du lete lenge etter.

Oppkobling skjer steg for steg via en app. Nærmest umulig å gjøre feil. Brukergrensesnittet på Tidal i Appen er fint, selv om det er ganske annerledes fra Tidals egen app. Ønsker du for øvrig å bruke andre tjenester enn Tidal eller Deezer, loves vi senere støtte for flere, blant andre Spotify. Men sentralenheten Dialog har optisk digitalinngang, hvor du for eksempel kan koble til en AirPort Express for å få AirPlay. Det åpner for flere muligheter.

Høyttaleren har multiromfunksjon, og du velger i appen hvilket rom den skal stå i, om den er venstre, høyre eller skal blande de to kanalene til monolyd.

Lyden
Lyden så langt er meget bra. Høyttalerne var litt stive og støle helt til å begynne med, og manglet litt varme i lydbildet. Det har kommet seg etter en del spilletid. De to basselementene har 2,6 cm slaglengde hver, så det er ikke så rart at opphenget kan trenge litt uttøying.

Uten å avsløre for mye, spiller Devialet Silver Phantom imponerende høyt – og de går dypt i bassen. Og de går slettes ikke av veien for å spille hi-fi-musikk!

Hele gjennomgangen kan du lese om i L&B nr 10. Inntil videre får du kose deg med alle godsakene i nr 9!

(Artikkelfoto: Geir Gråbein Nordby)

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker