Trådløs high-end-høyttaler

Vi tester for tiden Devialet Silver Phantom. Her er førsteinntrykket.

Skrevet av / 07.09.15 - 09:00
Trådløs high-end-høyttaler

Den lille Silver Phantom fra franske Devialet er en lekker, dråpeformet trådløs høyttaler, som kan strømme lyd via blant annet Tidal HiFi, som gir en lydkvalitet tilsvarende ukomprimert CD.

Høyttaleren er meget tøff, og det eneste som stopper alle hjem fra å ha den, er prisen. Der du betaler et par tusenlapper for en Sonos-høyttaler, må du ut med 19.000 kroner for en Silver Phantom. Ønsker du to stykker i stereo, må du doble beløpet.

Men så er Devialet heller ingen pingle. Vi snakker 3.000 watt pr høyttaler (peak-watt), et lydtrykk på 105 dB, og en bass som strekker seg ned til 16 Hz på papiret. Det er med en linearitet på +/- 2 dB, hvilket er dypere enn de fleste subwoofere!

Testen må du vente på til L&B nr 10 med å lese. Men jeg kan si så mye, at en råere kompakthøyttaler skal du lete lenge etter.

Oppkobling skjer steg for steg via en app. Nærmest umulig å gjøre feil. Brukergrensesnittet på Tidal i Appen er fint, selv om det er ganske annerledes fra Tidals egen app. Ønsker du for øvrig å bruke andre tjenester enn Tidal eller Deezer, loves vi senere støtte for flere, blant andre Spotify. Men sentralenheten Dialog har optisk digitalinngang, hvor du for eksempel kan koble til en AirPort Express for å få AirPlay. Det åpner for flere muligheter.

Høyttaleren har multiromfunksjon, og du velger i appen hvilket rom den skal stå i, om den er venstre, høyre eller skal blande de to kanalene til monolyd.

Lyden
Lyden så langt er meget bra. Høyttalerne var litt stive og støle helt til å begynne med, og manglet litt varme i lydbildet. Det har kommet seg etter en del spilletid. De to basselementene har 2,6 cm slaglengde hver, så det er ikke så rart at opphenget kan trenge litt uttøying.

Uten å avsløre for mye, spiller Devialet Silver Phantom imponerende høyt – og de går dypt i bassen. Og de går slettes ikke av veien for å spille hi-fi-musikk!

Hele gjennomgangen kan du lese om i L&B nr 10. Inntil videre får du kose deg med alle godsakene i nr 9!

(Artikkelfoto: Geir Gråbein Nordby)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Partyhøyttaler med Dolby Atmos

Scroll to Top