TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Trådløs hi-fi fra Raumfeld

Det tyske multirom-systemet Raumfeld lanseres nå i Norden.

forfatter
Publisert 26.03.15 - 17:38

De fleste produsenter av hjemmeelektronikk har kastet seg på multirom-bølgen den siste tiden. Tyske Raumfeld er et relativt ungt merke med bakgrunn innen tyngre hi-fi, som nå lanserer et bredt sortiment med trådløse høyttalere. Selskapet startet opp i 2008 med software fra to entusiaster og «hardware» fra Teufel, en av Tysklands største høyttalerprodusenter. Nå kommer merket til Norden!

I motsetning til vanlige trådløse Bluetooth-høyttalere anvender Raumfeld seg av Wi-Fi nettverket for tapsfri strømming av musikk. Foruten obligatoriske tjenester som Spotify kommer de også med støtte for Wimps nye hifi-tjeneste Tidal som strømmer musikk i CD-kvalitet. Derfor gir det også mening å bygge ordentlig vellydende høyttalere til systemet.

raumfeld-by-teufel-speaker-l-white-detail

I den øvre delen av sortimentet finner vi flaggskipet Stereo L. Et par gulvstående høyttalere med innebygd 24 bit/192 kHz D/A konverter, samt 400 watt forsterkerkraft. Prisen havner rundt 15 000 kroner.

raumfeld-stereo-m-white-nocover-

Ett steg ned i pris og størrelse kommer stativhøyttalerne Stereo M. Disse har også analoge RCA-innganger for tilkobling til TV eller lignende. Totalt 320 watt forsterkerkraft. Pris 9 000 kronor.

raumfeld_cube_pair_white_300dpi

Raumfelds Stereo Cubes er en slags krysning av hifi-høyttalere og moderne nettverkshøyttalere. De er anbefalt for større rom, hvor 160 watts forsterkere skal sørge for tilstrekkelig lydtrykk selv til hjemmefesten. Pris 5 000 kroner.

raumfeld-one-2-front

Mellomstore One M ligner mer på det vi er vant til å se fra andre multiroom-produsenter. Med 120 watt forsterker egner de seg også for normalt store rum. Høyttalerne har hurtigknappar for valg av spillelister eller nettradio. Pris 4 000 kroner.

raumfeld_one_s_white_front_angled

Minstemann i Raumfeld-familien heter One S, og minner mest av alt om en liten kjøkkenradio. Den har har 50 watt forsterker og kommer dessuten med hurtigknapper for de mest brukte funksjonnee. Pris 2 500 kroner.

raumfeld-connector2-front

Den som allerede har et bra stereoanlegg, men vil ha mulighet til å strømme musikk, kan vurdere den frittstående lydkilden Connector. Den kommer med samme type D/A konverter som hi-fi høyttalerne, og kan kobles til anlegget med optisk digitalutgang eller analog RCA. Pris 2.000 kroner.

raumfeld soundbar

Raumfeld har etter sigende også flere nye produkter på vei, deriblant en subwoofer (som kan sees på nedre hylle i hovedbildet) og en lydplanke. Disse er det foreløpig sparsomt med info om, men vi antar at også lydplanken disse vil ha multirom-støtte.

Raumfeld-produktene selges online via deres egen hjemmeside. For å gi trygghet til usikre kjøpere, tilbyr de åtte uker prøvetid med full returrett og pengene tilbake.

www.raumfeld.com

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kan være midt i blinken for mange Endelig en rimeligere Sonos-sub! Og Sub Mini kan være akkurat hva du har ventet på.
Skikkelig hi-fi til småpenger Argon Audio har oppdatert sin allerede vellykkede Forte-serie. Det er den bare blitt bedre av.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Følg Lyd & Bilde