Search
Generic filters

Tøffere Quad-høyttalere

De er best kjent for elektrostathøyttalere i verdensklasse, men nå lanserer de vanlige gulvhøyttalere med tøffere bass enn vanlig.

Og det er fordi Quads nye gulvstående 25L Classic, og 23L Classic har en passiv bassmembran i bunnen av kabinettet. Ikke først og fremst for å grave frem mer dypbass, men for å gi de slanke høyttalerne mye fyldigere bass.

Den mindre 23L Classic lever opp ti navnet, men en ellers ganskje konvensjonell bestykning. Et 125 mm basselement og et like stort mellomtoneelement, bruker kevlarmembraner for maksimal stivhet, og har en 25 mm diskant med stoffmembran som partner på toppen.

Den passive bassmembranen som kan skimtes på bildet over, er 165 mm i diameter, og bidrar til lydtrykket i bassen, helt ned til respektable 40 hz. Ikke verst for en 22,5 cm bred, 92,5 cm høy, og 31 cm dyp høyttaler.

25L Classic er større på alle måter, og strekker seg ned til 35 hz i bassen. Her er den passive bassmembranen hele 20 cm, og med to basselementer på 165 mm på fronten, skyver den utvilsomt mer luft på lave frekvenser.

Her er forøvrig diskanten plassert mellom to 125 mm mellomtoneelementer, i det 112,5 cm høye kabinettet, som kan leveres i flere utførelser.

I hjemlandet England, starter 23L Classic på 1.300 pund (13.000 kr), avhengig av kabinettfiner, mens 25L Classic begynner på 1.750 pund (ca. 18.000 kr).

Norske priser har vi ikke i skrivende stund.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.