Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

TCL’s første lydplanke med Dolby Atmos topphøyttalere

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.

Skrevet av / 13.04.21 - 12:00
TCL’s første lydplanke med Dolby Atmos topphøyttalere

Med TS8132 lover TCL oss et kraftig Dolby Atmos-lydbilde, fra en «elegant og slank design». Med det du trenger for kraftig lyd – inkludert en trådløs subwoofer, og dessuten med innebygd Chromecast og AirPlay for strømming av musikk.

Da vi testet TCLs første lydplanke TS9030 Ray-Danz, likte vi at den hadde Dolby Atmos, men savnet topphøyttalere som sender høydekanalene opp i taket, som igjen reflekterer lyden ned igjen på lytteren. I stedet spredte høyttaleren lyd rundt i rommet ved hjelp av innebygde linser og akustiske kanaler. Det funket greit nok, men lyden ble ikke så stor som vi håpet.

Den rimeligere innstegsmodellen TS8111 er da et bedre kjøp til litt over 2000 kroner. Men også denne har virtuell Dolby Atmos, med digital lydprosessering fremfor høyttalerelementer på toppen.

TCL TS8132 Atmos
TCL TS8132 har toppmonterte Atmos-høyttalere, for best mulig effekt. Foto: TCL
Les også Atmos-lyd til innbruddspris! På jakt etter en enkel lydplanke uten masse krimskrams? Da har TCL et rimelig alternativ.

Topphøyttalere for Atmos

Derimot har den helt nye TS8132 separate Atmos-elementer på toppen. Den beste måten å gjøre det på, nest etter å montere faktiske høyttalere i taket. Dette er en 3.1.2-lydplanke, som vil si tre kanaler i front (venstre, senter, høyre), en subwooferkanal og altså to topphøyttalere. Surroundkanalene, eller bakkanalene, gjenskapes virtuelt med digitalprosessering.

Høyre og venstre frontkanal har separate diskantelementer, i tillegg til ovale mellomtoner. Senterkanalen har derimot et ovalt fulltoneelement. Til basskanalen bruker TS8132 en separat, trådløs subwoofer med nedoverrettet basselement.

TCL TS8132 Exploded
Sju høyttalerelementer i lydplanken TS8132 skal skape best mulig surroundeffekt. Illustrasjon: TCL

Funksjoner og tilkoblinger

Lydplanken støtter både Google Assistant og Amazon Alexa stemmeassistenter, så du kan diktere den gjennom en smarthøyttaler.

TS8132 har HDMI-inngang med Dolby Vision og HDR passthrough, slik at en Blu-ray-spiller, spillkonsoll eller Apple TV-boks kan kobles til lydplanken, og du er sikker på at signalet sendes videre til TV-en.

Pressemeldingen nevner Dolby Atmos, men ikke DTS:X. Likevel står det at den har «støtte for HDMI med eARC, for tilkobling til TV, med støtte for alle lydformat.» Vil det si DTS? Det får vi komme tilbake til.

TCL TS8132 top view
TCL TS8132 med trådløs subwoofer. Foto: TCL

Tilgjengelighet og priser

TCL TS8132 blir tilgjengelig fra midten av mai, til 3990 kroner.

tcl.com

TCL TS8132 soundbar TCL TS8132 sub TCL TS8132 TCL TS8132 sub exploded TCL TS8132 lifestyle4 TCL TS8132 lifestyle3 TCL TS8132 lifestyle2 TCL TS8132 lifestyle TCL TS8132 remote
<
>
Foto: TCL
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Rauna er tilbake

Engelsk legende tilbake etter 63 år

PMC slipper aktive høyttalere

KEF tøffer seg med nye subwoofere

Bordhøyttalere med lydtrykk

Spennende gulvmodell fra Revival Audio

Rullesten til skrivebordet

Gulvhøyttalere som har alt

En liten nyhet i gammel stil

0
Scroll to Top