TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

TCL’s første lydplanke med Dolby Atmos topphøyttalere

TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.

forfatter
Publisert 13.04.21 - 12:00

Med TS8132 lover TCL oss et kraftig Dolby Atmos-lydbilde, fra en «elegant og slank design». Med det du trenger for kraftig lyd – inkludert en trådløs subwoofer, og dessuten med innebygd Chromecast og AirPlay for strømming av musikk.

Da vi testet TCLs første lydplanke TS9030 Ray-Danz, likte vi at den hadde Dolby Atmos, men savnet topphøyttalere som sender høydekanalene opp i taket, som igjen reflekterer lyden ned igjen på lytteren. I stedet spredte høyttaleren lyd rundt i rommet ved hjelp av innebygde linser og akustiske kanaler. Det funket greit nok, men lyden ble ikke så stor som vi håpet.

Den rimeligere innstegsmodellen TS8111 er da et bedre kjøp til litt over 2000 kroner. Men også denne har virtuell Dolby Atmos, med digital lydprosessering fremfor høyttalerelementer på toppen.

TCL TS8132 Atmos
TCL TS8132 har toppmonterte Atmos-høyttalere, for best mulig effekt. Foto: TCL
Les også Atmos-lyd til innbruddspris! På jakt etter en enkel lydplanke uten masse krimskrams? Da har TCL et rimelig alternativ.

Topphøyttalere for Atmos

Derimot har den helt nye TS8132 separate Atmos-elementer på toppen. Den beste måten å gjøre det på, nest etter å montere faktiske høyttalere i taket. Dette er en 3.1.2-lydplanke, som vil si tre kanaler i front (venstre, senter, høyre), en subwooferkanal og altså to topphøyttalere. Surroundkanalene, eller bakkanalene, gjenskapes virtuelt med digitalprosessering.

Høyre og venstre frontkanal har separate diskantelementer, i tillegg til ovale mellomtoner. Senterkanalen har derimot et ovalt fulltoneelement. Til basskanalen bruker TS8132 en separat, trådløs subwoofer med nedoverrettet basselement.

TCL TS8132 Exploded
Sju høyttalerelementer i lydplanken TS8132 skal skape best mulig surroundeffekt. Illustrasjon: TCL

Funksjoner og tilkoblinger

Lydplanken støtter både Google Assistant og Amazon Alexa stemmeassistenter, så du kan diktere den gjennom en smarthøyttaler.

TS8132 har HDMI-inngang med Dolby Vision og HDR passthrough, slik at en Blu-ray-spiller, spillkonsoll eller Apple TV-boks kan kobles til lydplanken, og du er sikker på at signalet sendes videre til TV-en.

Pressemeldingen nevner Dolby Atmos, men ikke DTS:X. Likevel står det at den har «støtte for HDMI med eARC, for tilkobling til TV, med støtte for alle lydformat.» Vil det si DTS? Det får vi komme tilbake til.

TCL TS8132 top view
TCL TS8132 med trådløs subwoofer. Foto: TCL

Tilgjengelighet og priser

TCL TS8132 blir tilgjengelig fra midten av mai, til 3990 kroner.

tcl.com

TCL TS8132 soundbar TCL TS8132 sub TCL TS8132 TCL TS8132 sub exploded TCL TS8132 lifestyle4 TCL TS8132 lifestyle3 TCL TS8132 lifestyle2 TCL TS8132 lifestyle TCL TS8132 remote
<
>
Foto: TCL

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Monitor Audio fornyer Platinum-serien Monitor Audio feirer 50 år og lanserer nye flaggskiphøyttalere.
Ny 700-serie med høyttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end høyttalerne i 800-serien.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Partyhøyttaler med karaoke og DJ-funksjon Spiller dundrende høyt i 25 timer.
Sonos Sub Mini: Mindre og billigere basshøyttaler Ventetiden er (nesten) over. Her er Sonos Sub Mini.
Knuser konkurrentene Reference 3 Meta sparer deg for mye penger, og gir deg likevel ekte high-end lyd knapt uten noen begrensninger.
Følg Lyd & Bilde