Nyhet

Rimelige lydplanker fra TCL

En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.

Skrevet av / 17.11.20 - 11:43
Rimelige lydplanker fra TCL

Etter en nokså vellykket lydplanke i form av Ray-Danz, også kjent som TS9030, har TCL fått blod på tann, og kommer nå med flere nye lydplanker.

TCL TS8111 soundbar
TCL TS8111 har Dolby Atmos for større surroundlyd. Foto: TCL

«Kraftig lyd og slank design» med TCL TS8111

Med TS8111 henvender TCL seg mot filmelskere, som ønsker «oppslukende hjemmekino i stuen», uten å måtte ty til et stort hjemmekinoanlegg. Dolby Atmos surroundlyd med følelse av lyd fra oven simuleres takket være totalt seks høyttalerelementer, hvorav to av dem er plassert på toppen av lydplanken og retter lyden opp mot taket. Lydplanken har ikke ekstern subwoofer, i stedet har den to innebygde basselementer for å gjengi de dypeste tonene.

Ingen «sweetspot»

TS8111 bruker digital lydprosessering (DSP) for å simulere surroundlyd. Selv om dette normalt til føre en sweetspot, hvor personen i midten får den beste opplevelsen av surround, lover TCL at du med TS8111 skal få det samme surround-inntrykket uansett hvor i rommet du sitter.

TCL lover i stor grad at vi skal få ekte kinoopplevelser av lydplanken, noe som vel er litt å ta i når man snakker om en lydplanke til 3000 kroner uten ekstern subwoofer. Men vi er spent på hvor bra den faktisk låter. Musikk kan strømmes trådløst via Bluetooth.

TCL TS6110
TCL TS6110 er den rimeligste lydplanken med ekstern subwoofer. Foto: TCL

TS6110 for mindre budsjett

Ønsker du å bruke enda mindre penger på en lydplanke, og dessuten ønsker ekstern subwoofer i tillegg, har TCL svaret i form av TS6110. Her får du full pakke for bare 1990 kroner, inkludert HDMI-utgang med lydretur tilbake fra TV-en (HDMI ARC). Det betyr rett og slett at du får TV-lyden ut av lydplanken gjennom en HDMI-kabel. Når HDMI er tilkoblet slår seg lydplanken seg automatisk på og av sammen med TV-en. Dette er ikke unikt for TS6110, de fleste lydplanker har denne funksjonen, også TS8111.

Høyttalerelementene er ovalformet, for å få mest mulig flate ut fra en beskjeden høyde, og subwooferen skal gi ekstra guffe i bassen. Også TS6110 har Bluetooth for musikk.

TCL TS6100 lifestyle
Den aller billigste lydplanken fra TCL heter TS6100 og koster bare 1500 kroner. Foto: TCL

TS6100: Billigst

Trenger du derimot ikke subwooferen til TS6110, så kan du se i retning TS6100. Samme lydplanke, men altså uten subwooferen til bare 1490 kroner. En ren 2.0 kanals lydplanke, som TCL lover gir en bedre lyd enn du normalt får fra TV-en. Også denne har trådløs Bluetooth.

Tilgjengelighet og priser

Alle lydplankene kommer i midten av november, og de nøyaktige prisene er 2990 kr (TCL TS81111), 1990 kr (TCL TS6110) og 1490 kr (TCL TS6100).

Les hele pressemeldingen her

Mer info: tcl.com

TCL TS6110
TCL TS6110
TCL TS8111
TCL TS8111

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Tivoli Audio slipper ny høyttaler – uten radio

Offisielt: Nå er JL Audio en del av Garmin

DALI 40 år - feirer med heftige high-end høyttalere

Dynaudio i bærekraftig treverk

Episk drønn fra UE

Fullstendig vanvittig subwoofer

Scroll to Top