TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Tannoy fornyer Revolution-serien

Ny prisgunstig høyttalerserie med høy ytelse, fra en av verdens eldste høyttalerprodusenter!

forfatter
Publisert 12.02.15 - 19:17

Tannoy er en av hi-fi verdenens virkelige pionerer, og i sitt skotske hjemland er ordet «tannoy» nærmest synonymt med høyttalere. Den nå 89(!) år gamle produsenten lager høyttalere i nær sagt alle slags størrelser og prisklasser, og til alle slags bruksområder. På hi-fi fronten er de kanskje mest berømt for sin kompromissløse Prestige serie. De berømte Dual Concentric koaksialelementene er Tannoys varemerke, og en variant av denne finnes i nær sagt alle deres høyttalere.

Ny Revolution-serie
Siste skudd på famlietreet er den nye Revolution XT-serien. Den slekter tydelig på forgjengeren Revolution, men mye er nytt under overflaten. Faktisk ligger de tre års utvikling bak den nye serien, som kommer med helt redesignede Dual Concentric elementer.
Skjermbilde 2015-02-12 kl. 18.07.46
Blant nyvinningene er Omnimagnet, et nytt felles magnetsystem for bass/mellomtone og diskant, som tillater en mer fordelaktig plassering av diskantelementet i senter av bassmembranen, og forbedret spredning- og fasekarakteristikk som følge av dette. Ellers på listen finnes et nytt bassrefleksprinsipp med nedadrettet bassport, kalt «Twin-cavity coupled reflex». Mange fancy uttrykk her altså, men kjenner vi Tannoy rett ligger det nok også hørbare forbedringer bak disse!
big_tannoy_revolutionxt
Den nye serien består av gulvmodellene XT 6F og XT 8F, stativhøyttalerne XT6 og XT Mini, samt senterkanalen XT C. Høyttalerne er tilgjengelig i Medium Oak (medium lys eik) and Dark Walnut (mørk valnøtt) finish.

Priser:
Tannoy Revolution XT 6 : 7.495 kr
Tannoy Revolution XT 6F: 12.495 kr
Tannoy Revolution XT 8F: 16.495 kr
Tannoy Revolution XT mini og XT C: pris foreløpig ukjent.

stereofil.no
youtu.be/9kfrwsZ6t50

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Liten partyhøyttaler gjør det meste riktig Med Sony XG300 på hagefest, blir det god stemning, uten at du trenger å være redd for naboklager.
Lydplanke fra... Porsche? Se opp, Sonos og Samsung! Porsches nye lydplanke er like rundt neste sving.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
På jakt etter ny lydplanke? Sjekk vår topp 10 liste. Savner du bedre lyd fra TV-en? Her finner du de 10 beste lydplankene akkurat nå!
Marshall fornyer sine trådløse høyttalere Oppdaterer Acton, Stanmore og Woburn.
Den trådløse favoritten får en etterlengtet funksjon KEF LSX II blir enda bedre, og enda mer praktisk.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend