Tannoy fornyer Revolution-serien

Ny prisgunstig høyttalerserie med høy ytelse, fra en av verdens eldste høyttalerprodusenter!
forfatter

Tannoy er en av hi-fi verdenens virkelige pionerer, og i sitt skotske hjemland er ordet «tannoy» nærmest synonymt med høyttalere. Den nå 89(!) år gamle produsenten lager høyttalere i nær sagt alle slags størrelser og prisklasser, og til alle slags bruksområder. På hi-fi fronten er de kanskje mest berømt for sin kompromissløse Prestige serie. De berømte Dual Concentric koaksialelementene er Tannoys varemerke, og en variant av denne finnes i nær sagt alle deres høyttalere.

Ny Revolution-serie
Siste skudd på famlietreet er den nye Revolution XT-serien. Den slekter tydelig på forgjengeren Revolution, men mye er nytt under overflaten. Faktisk ligger de tre års utvikling bak den nye serien, som kommer med helt redesignede Dual Concentric elementer.
Skjermbilde 2015-02-12 kl. 18.07.46
Blant nyvinningene er Omnimagnet, et nytt felles magnetsystem for bass/mellomtone og diskant, som tillater en mer fordelaktig plassering av diskantelementet i senter av bassmembranen, og forbedret spredning- og fasekarakteristikk som følge av dette. Ellers på listen finnes et nytt bassrefleksprinsipp med nedadrettet bassport, kalt «Twin-cavity coupled reflex». Mange fancy uttrykk her altså, men kjenner vi Tannoy rett ligger det nok også hørbare forbedringer bak disse!
big_tannoy_revolutionxt
Den nye serien består av gulvmodellene XT 6F og XT 8F, stativhøyttalerne XT6 og XT Mini, samt senterkanalen XT C. Høyttalerne er tilgjengelig i Medium Oak (medium lys eik) and Dark Walnut (mørk valnøtt) finish.

Priser:
Tannoy Revolution XT 6 : 7.495 kr
Tannoy Revolution XT 6F: 12.495 kr
Tannoy Revolution XT 8F: 16.495 kr
Tannoy Revolution XT mini og XT C: pris foreløpig ukjent.

stereofil.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.