SUPERTILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% RABATT DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

System Audio fornyer Mantra-serien

Snart kommer to nye modeller fra den danske produsenten av "Cool Scandinavian Speakers".

Mantra-serien har vært en av System Audios mest populære høyttalerserier noensinne, og spesielt de gulvstående Mantra 60 har solgt i bøtter og spann her hjemme. Men den danske fabrikken er ikke kjent for å hvile på laurbærene, og nå fases Mantra 30 og 60 ut til fordel for to helt nye gulvmodeller.

System Audio Mantra 50

De nye Mantra 50 og Mantra 70 plasserer seg størrelsesmessig over og under dagens Mantra 60. Nytt på disse er at System Audio har valgt en såkalt D’Appolito konfigurasjon, hvor to mellomtoner sitter symmetrisk henholdsvis over og under diskantelementet. Dette gir en meget god horisontal spredning, samtidig som det reduserer refleksjoner fra tak og gulv. For å kontrollere spredningen av diskantfrekvensene ytterligere, har de også tatt i bruk en akustisk linse foran diskantelementet.

Høyttalerne er fortsatt slanke og langstrakte, med mange små basselementer. Mantra 50 er en 2,5 veis konstruksjon der de to mellomtone-elementene også spiller bass, og deler kabinett med to dedikerte basselementer i underkant. Mantra 70 er derimot en full 3-veis konstruksjon med to dedikerte mellomtone-elementer, og fire basselementer i et separat kammer. Begge Mantra-høyttalerne har rom for sandfylling i bunn av kabinettet.

System Audio Mantra 70

Totalt sett mener System Audio at de har oppnådd et mer fokusert lydbilde med den nye serien,  i tillegg til et fyldigere mellomtoneregister. Lyd & Bilde fikk en demo i Soundgardens lytterom, som dessverre var under ombygning og derfor ikke helt ideelt akustisk sett – men likevel gikk det an å høre at de nye Mantra-høyttalerne spiller veldig rent og dynamisk, slik vi System Audio er kjent for. Mantra 50 hadde masse energi i diskant og mellomtone uten å bli for anstrengende å høre på, og Mantra 70 kvitterte i tillegg med skikkelig attakk og fylde i bassen og oppover i mellomtonen. Den foreløpige konklusjonen må bli at dette låt lovende, men vi ser frem til  å få høre høyttalerne i mer kontrollerte omgivelser!

De nye Mantra-arvtagerne ventes i butikk i januar/februar 2013. Modellene vil komme i sort høyglans, hvit satin (matt) og sort ask (trefinish). 

Priser:

Mantra 50: 15.995 kroner

Mantra 70: 22.995 kroner 

www.system-audio.com

www.soundgarden.no

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Den nye spesialmodellen henter deler fra øverste hylle.
De nye TrueControl ANC lar deg velge hvor mye støydemping og eq du vil ha.
Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Logitech har nettopp sluppet det hevder er "verdens letteste trådløse gaming mus for e-sport."
Oppgradert LP12 med ny arm og platelager.
Forsterkere behøver ikke være sorte, bare se her.
Brettbare mobiler har allerede blitt gammelnorsk. Er Oppos sammenrullbare mobilskjerm fremtiden?
En skikkelig Atmos-planke med mange høyttalere til veldig lite penger. Og dessuten noen enda rimeligere lydplanker.
Kraftig telezoom for naturfotografer og sport
SoundBeamer er en lydenhet for skrivebordet, som stråler lyden direkte til hvert øre.
Kommer bl.a. med Snapdragon 875 eller Exynos 2100 prosessor.