Search
Generic filters

System Audio fornyer Mantra-serien

Snart kommer to nye modeller fra den danske produsenten av "Cool Scandinavian Speakers".

Mantra-serien har vært en av System Audios mest populære høyttalerserier noensinne, og spesielt de gulvstående Mantra 60 har solgt i bøtter og spann her hjemme. Men den danske fabrikken er ikke kjent for å hvile på laurbærene, og nå fases Mantra 30 og 60 ut til fordel for to helt nye gulvmodeller.

System Audio Mantra 50

De nye Mantra 50 og Mantra 70 plasserer seg størrelsesmessig over og under dagens Mantra 60. Nytt på disse er at System Audio har valgt en såkalt D’Appolito konfigurasjon, hvor to mellomtoner sitter symmetrisk henholdsvis over og under diskantelementet. Dette gir en meget god horisontal spredning, samtidig som det reduserer refleksjoner fra tak og gulv. For å kontrollere spredningen av diskantfrekvensene ytterligere, har de også tatt i bruk en akustisk linse foran diskantelementet.

Høyttalerne er fortsatt slanke og langstrakte, med mange små basselementer. Mantra 50 er en 2,5 veis konstruksjon der de to mellomtone-elementene også spiller bass, og deler kabinett med to dedikerte basselementer i underkant. Mantra 70 er derimot en full 3-veis konstruksjon med to dedikerte mellomtone-elementer, og fire basselementer i et separat kammer. Begge Mantra-høyttalerne har rom for sandfylling i bunn av kabinettet.

System Audio Mantra 70

Totalt sett mener System Audio at de har oppnådd et mer fokusert lydbilde med den nye serien,  i tillegg til et fyldigere mellomtoneregister. Lyd & Bilde fikk en demo i Soundgardens lytterom, som dessverre var under ombygning og derfor ikke helt ideelt akustisk sett – men likevel gikk det an å høre at de nye Mantra-høyttalerne spiller veldig rent og dynamisk, slik vi System Audio er kjent for. Mantra 50 hadde masse energi i diskant og mellomtone uten å bli for anstrengende å høre på, og Mantra 70 kvitterte i tillegg med skikkelig attakk og fylde i bassen og oppover i mellomtonen. Den foreløpige konklusjonen må bli at dette låt lovende, men vi ser frem til  å få høre høyttalerne i mer kontrollerte omgivelser!

De nye Mantra-arvtagerne ventes i butikk i januar/februar 2013. Modellene vil komme i sort høyglans, hvit satin (matt) og sort ask (trefinish). 

Priser:

Mantra 50: 15.995 kroner

Mantra 70: 22.995 kroner 

www.system-audio.com

www.soundgarden.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.