Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar – verdens mest ekstreme lydplanke

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar er sannsynligvis en av verdens mest ekstreme lydplanker. Men hvor mye koster den egentlig?

Skrevet av / 23.06.24 - 10:00
Steinway Lyngdorf Model S Soundbar – verdens mest ekstreme lydplanke

Lyd & Bilde har allerede skrevet om Model S Soundbar fra Steinway Lyngdorf, som er blant de nyeste høyttalerne fra den velrennomerte high-end produsenten. Vi forbinder produsenten mest med tårnhøye høyttalere i pianolakk, men nå har de altså laget en lydplanke. Med en bredde på 189 centimeter er den laget for å matche de virkelig store TV-skjermene, og svarer perfekt til bredden på en 85″ TV som for eksempel Samsung TQ85QN900D.

Steinway Lyngdorf Model S Soundbar

Model S Soundbar er laget for å passe inn der man ikke har plass til et tradisjonelt anlegg med separate høyttalere. Høyttalerelementene tilsvarer de man kan finne i separate Steinway-høyttalere som Model S-15, men her er det altså tre av dem samlet i en gedigen lydplanke, inkludert innebygde subwoofere.

Steinway-høyttalerne bruker blant annet avanserte AMT foliediskanter, som er kjent for gi en meget finkornet diskantgjengivelse, i tillegg til kraftige subwoofere og med avansert romkorreksjon (RoomPerfect). Avhengig av konfigurasjonen du velger, kan den også kompletteres med matchende bakhøyttalere. Men det koster så det svir!

Det hører med til historien, at Model S Soundbar ikke har egen forsterker eller surroundprosessor innebygd i selve høyttaleren. Den skal i stedet kobles til separate Steinway & Sons komponenter, som surroundprosessoren P100 og effektforsterkerne A1 og A2. Dermed får den tilgang til avansert RoomPerfect romkorreksjon, og opptil 1600 watt utgangseffekt!

Den sjenerøse størrelsen og bredden på kabinettet sørger ikke bare for å gi de potente basselementene nok spillerom, men oppnår også et bredere lydbilde med god separasjon mellom senter- og frontkanalene. Hvem vet, kanskje denne lydplanken også kan gi fullverdig stereo-lyd til musikk?

Model S Soundbar har tre stykk toveis høyttalere til front og senterkanalene, mens to innebygde 10″ subwoofere borger for bra bassgjengivelse. (Illustrasjon: Steinway Lyngdorf)

Blant verdens største og dyreste lydplanker

Dette er med all sannsynlighet en av de største, kraftigste og mest eksklusive lydplankene du kan kjøpe i dag. Men hvor mye må man betale for gildet?

Vel, lydplanken koster 17000 dollar eller nærmere 180.000 kroner pluss moms, men det stopper ikke der. Herfra må du også legge til Steinway prosessor og effektforsterker, som også koster betydelige sekssifrede beløp.

Det forteller oss at Steinway-soundbaren nok er verdens dyreste av sitt slag, når alt legges sammen. Men, så koster jo et originalt og nytt Steinway-flygel alene rundt to millioner.

Model S Soundbar er tilgjengelig nå og kan leveres i svart eller hvitt, samt mer eksklusive finisher som Steinway høyglans pianolakk på bestilling. Om den lever opp til forventningene og den saftige prislappen, gleder vi oss til å sjekke ut i en fremtidig test.

PSST! Den største og dyreste lydplanken vi har testet hittil er Beosound Theatre fra Bang & Olufsen, og den koster rundt 100.000 kroner, pluss eventuell TV og sokkel man velger å montere den sammen med.

Les også Vi tester B&Os råeste lydplanke Beosound Theatre er definitivt noe av det råeste vi har både sett og hørt, innen kategorien lydplanker. Men det koster!

Med Steinway & Sons Model S Soundbar redefinerer vi hva som er mulig fra lydytelsen til en lydplanke. Det er en enestående høyttaler for plassering på vegg eller møbler, med eller uten TV, som tar intensiteten og energien til musikk og filmlydspor på alvor. Med den plettfrie lakkeringen og de karakteristiske Steinway & Sons-detaljene er den designet som ingen annen soundbar, sier Roland Hoffmann, produktmarkedsdirektør i Steinway Lyngdorf.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Pillen som virker på humøret

Legendarisk gitarforsterker får nytt liv

Boom for alltid

Ekstrem lydplanke fra Steinway Lyngdorf

Skjulte bassmuskler fra Neat

Vi får vann i munnen av franske høyttalere

Både kunst og høyttaler i ett fra B&O

Se den villeste JBL-samlingen i verden

Superdiskanten er kronen på verket

Se hvilken høyttaler som er tilbake!

En ny stjerne på høyttalerhimmelen

Jordskjelv i stua!

Scroll to Top