Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony lanserer ny og rimeligere lydplanke

Den nye HT-A3000 lover blant annet 360 graders surroundlyd og flere oppgraderingsmuligheter.

Skrevet av / 30.08.22 - 16:00
Sony lanserer ny og rimeligere lydplanke

Sony er ikke til stede på IFA-messen i år slik de har pleid å være, men benytter likevel anledningen til å avsløre noen av høstens produktnyheter: nærmere bestemt lydplanken HT-A3000!

Nykommeren blir en ny innstegsmodell i Sonys portefølje, som legger seg under den tidligere lanserte HT-A5000 og toppmodellen HT-A7000 som vi tidligere har testet. Og det er tilsynelatende ikke rent lite Sony har skviset inn i den kompakte krabaten.

HT A3000 VSE S Force PRO Large
Sony HT-A3000. (Foto: Sony)

Sony HT-A3000: 3.1 kanaler, Dolby Atmos og DTS:X

HT-A3000 benytter en 3.1 konfigurasjon med egne høyttalere til front venstre/høyre og senterkanalen. Lydplanken er også utstyrt med doble basselementer, som skal gi brukbar dypbass uten å måtte koble til separate subwoofer(men det finnes oppgraderingsmuligheter). Sony oppgir også at lydplankene støtter moderne lydformater som Dolby Atmos og DTS:X.

HT-A3000 har ingen egne høyttalerenheter til høydekanalene, men bruker i stedet noen lydmessige triks for å simulere dem – slik blant andre Sonos gjør på sin Beam gen 2.

HT A3000 size mm Large
Sony HT-A3000 er 95 cm bred, 6.4 cm høy og 12 cm dyp, med en liten tegnrute plassert på forsiden. (Foto: Sony)

Kan utvides til full surround

For den som ikke vil nøye seg med de tre kanalene i lydplanken, tilbyr Sony også noen oppgraderingsmuligheter. HT-A3000 kan nemlig utvides med ekstra bakhøyttalere. Nærmere bestemt SA-RS5 eller SA-RS3S. Da kan du også dra nytte av Sonys egen lydbehandling – såkalt 360 Spatial Sound Mapping.

Dette er en teknikk vi har positiv erfaring med på de dyrere HT-A9 høyttalerne som vi tidligere har testet: Ved hjelp av innebygde mikrofoner klarer lydplanken å måle seg frem til den relative plasseringen av bakhøyttalerne, og vil da skape såkalte “fantomhøyttalere” som utvider det opplevde surround-lydbildet. Antallet fantomhøyttalere vil da avhenge av hvilken bakhøyttaler man velger. Så gjenstår det å teste hvor godt det fungerer sammen med en liten lydplanke som HT-A3000!

HT A3000 wireless speakers option Large
Sony HT-A3000 kan om ønskelig utvides med ekstra bakhøyttalere og subwoofer. (Foto: Sony)

Mulighet for ekstra bass

Sony HT-A3000 kan også oppgraderes med en av Sonys trådløse aktive subwoofere. Du kan for eksempel legge til den kompakte SA-SW3 (6,5” basselement/200W) eller den større SA-SW5(7” basselement + passivt slaveelement/300W).

Fungerer ekstra godt med enkelte Sony TV-er

Sony har også en finesse som er spesielt tilpasset Sonys egne Bravia XR TV-modeller. Ved hjelp av funksjonen Acoustic Center Sync kan man benytte TV-ens innebygde høyttalere i kombinasjon med lydplanken, og således forsterke lyden fra senterkanalen. Dette vil erfaringsmessig kunne gi klarere gjengivelse av dialog, og bedre kobling mellom det man hører og ser på skjermen. Så gjenstår det å høre hvor godt det fungerer med akkurat HT-A3000.

Pris og tilgjengelighet

Sony HT-A3000 blir tilgjengelig fra oktober 2022 og får en veiledende pris på 8.000 kroner. Samtidig kunngjør Sony at den etterlengtede storebroren HT-A5000, med en mer omfattende 5.1.2 kanalers konfigurasjon, også blir tilgjengelig i oktober. Da til en pris på 10.000 kroner.

Les også Hvor bra er Sonys beste lydplanke? Sony nye lydplanke-flaggskip HT-A7000 er fullspekket med finesser som skal gi fullkommen surroundlyd. Men det koster!
Les også Nye Sonos Beam: For en stor lyd! Sonos Beam var allerede den beste kompakte lydplanken. Siste generasjon er enda bedre, med Dolby Atmos.
Les også Første test av QD-OLED Sonys nye toppmodell A95K er blant de første TV-ene med den nye QD-OLED teknologien. Og en bildekvalitet vi knapt har sett maken til!
Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top