Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sonus Faber Lumina

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Etter testen av den lille Lumina I, tenkte jeg at det må være rom for en litt større utgave. En kompakthøyttaler i samme serie, for de som vil ha litt fyldigere lyd. Det samme tenkte jeg etter testen av den gulvstående modellen i serien, og jeg var neppe alene om å tenke i de baner.

For nå har Sonus faber akkurat sluppet Lumina II, som er litt større enn eneren, som vi testet. Et større 15 cm basselement gir litt fyldigere bass og større rekkevidde i lavere oktaver.

Konstruksjonen er ellers lik, med et godt avstivet kabinett med bassrefleksport under frontplaten, og et luttformet bakkammer som demper resonanser, bak diskantelementet.

Den gulvstående Lumina V, er flaggskipet i serien, og her er det brukt to 16,5 cm basselementer, i det som er en treveis konstruksjon. Den er større, men ellers lik den slankere Lumina III, som vi testet i fjor høst.

Den 105 cm høye Lumina V, rekker ned til 38 hz i bassen, og med 90 dB følsomhet, er den temmelig lett å drive for en forsterker.

Tilsvarende tall for den kompakte Lumina II, er 55 hz og 86 dB, og høyttaleren er 30,4 cm høy.

Annonse

Som man kan se, finnes det også en senterhøyttaler i Lumina-serien, Center I, sånn at man kan sette opp et surroundsystem med Lumina. Her vist med en Gravis subwoofer i bakgrunnen.

Lumina-høyttalerne er bygget i Italia, og prisene er 11990 kr paret for de små Lumina II, og 27999 kr paret for de gulvstående Lumina V.

Sonus faber Lilium En av verdens dyreste høyttalere er også noe av det beste vi har hørt.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Lumina-serien vokser, med nytt flaggskip.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.