Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sonus faber Aster utendørshøyttaler

Musikk i hagen.

Skrevet av / 06.02.23 - 11:33
Sonus faber Aster utendørshøyttaler

Nå kan du snart møte våren med lyd fra Sonus faber i hagen. De har nemlig laget en vanntett utendørshøyttaler, som kan stå ute hele året. Høyttaleren kalles Aster, et navn de har hentet fra latinske Per aspera ad astra, enkelt oversatt til; gjennom vanskeligheter mot stjernene.

Den slanke toveishøyttaleren har IP65-sertifisering, og kan leveres i sort eller hvit, og er altså tilpasset plassering i et uterom. Det være seg på balkongen, ved terrassen eller på offentlige steder hvor en robust høyttaler er et krav.

Foto Sonus faber

Høyttaleren er 29,3 cm bred og skal være enkel å montere. En veggbrakett festes på veggen med én skrue, så vrir man høyttaleren på plass i bajonettfatningen. Ferdig.

De er ikke trådløse og skal kobles til en forsterker med kabler før man får lyd. Aster har to bassradiatorer, en på hver side, med en mellomtone og diskant i sentrum. Sonus faber oppgir følsomheten til 88 dB, og høyttaleren er 8 Ohm, og tåler 100 W effekt.

Foto Sonus faber

Aster rekker over 61 Hz til 22 kHz (-6 dB), og har en estimert pris på 460 Euro per stykk.

 

8 utehøyttalere

Søt musikk

Hvorfor skal man nøye seg med dårlige lydressurser fra bærbare musikkapparater når man befinner seg utendørs? Med høyttalere som tåler litt vær og vind, kan man få lyden fra stereoen på verandaen.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Slår Sonos på hjemmebane

Scroll to Top