Viktig oppgradering

Med den nye versjon 5.1 blir Sonos multiromsystemet fullstendig trådløst.
Annonse
Annonse
forfatter

Sonos er kjent for å levere et av markedets beste multirom-systemer, med en rekke trådløse høyttalere i sortimentet. Den gode fjernstyrings-appen Sonos Controller (til Android og iOS), samt tilknytningen til populære musikktjenester som Wimp og Spotify, har gjort Sonos til et av de mest brukervennlige systemene av sitt slag.

Fullstendig trådløst har Sonos dog ikke vært. Sonos er kjent for å benytte sitt eget, lukkede nettverk for å kommunisere seg imellom. Inntil nylig måtte du derfor koble den første enheten til en nettverksruter, eller benytte en såkalt «Bridge» fra Sonos for å knytte systemet til nettverket, og kunne laste ned musikk og oppdateringer.

Det behøver du ikke lenger: Etter lengre tids betatesting slapp Sonos i dag den nye versjonen, Sonos 5.1, og fra nå av trenger du ikke lenger en kablet tilkobling til ruteren – eller en BRIDGE. I stedet kan du koble Sonos-anlegget rett til det trådløse Wi-Fi nettverket på vanlig måte. En liten, men like fullt viktig oppgradering som gjør det enklere og billigere for førstegangsbrukerne å kjøpe seg et Sonos-system.

Oppdateringen for nye og eksisterende brukere er forklart i detalj på Sonos-bloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!