Nyhet

Sonos Arc, Beam og Playbar får DTS-lyd

Gladnyhet for Sonos-eiere: Endelig får lydplankene deres støtte for DTS surroundlyd.
sonos beam-wellness
forfatter

Sonos sine lydplanker støtter en rekke utbredte lydformater fra Dolby. Støtte for DTS-lyd (mye brukt på DVD, Blu-ray etc.) har derimot glimret med sitt fravær i lang tid. Men dette blir det endelig ordning på nå! Sonos S2-appen får en viktig oppdatering som rulles ut i dag, og en av nyhetene er nettopp dekoding av DTS Digital Surround. De mer moderne DTS-HD og DTS:X formatene er derimot ikke nevnt.

Sonos-produkter får DTS-lyd

Oppdateringen gjelder Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase og Amp som kjører på S2-plattformen. Man vil da se et bekreftende DTS-symbol i Sonos-appen når innhold strømmes med DTS Digital Surround.

I tillegg til DTS-oppdateringen får de bærbare høyttalerne Roam og Move en ny batterisparemodus. Når denne innstillingen er slått på i Sonos appen, vil den portable høyttaleren automatisk slå seg helt av etter 30 minutter uten bruk. Da vil Move angivelig holde på batteriet i opptil 30 dager, mens Roam vil holde på batteriet på opptil 70 dager. Når Batterisparing er aktivert, må høyttalerne slås på fysisk med «på»-knappen.

EQ-innstillinger er en annen nyhet: Apple iOS-brukere som strømmer musikk vil nå kunne justere diskant, bass og Loudness direkte via Spilles nå-skjermen i Sonos appen. Denne finessen vil bli tilgjengelig for Android-brukere på et senere tidspunkt.

Sonos-brukere kan finne oppdateringen inne i Sonos appen ( Innstillinger > System > Systemoppdateringer > Sjekk etter oppdateringer).

Sonos nevner også at støtte for Dolby Atmos Music og Amazon Music Ultra HD er like rundt hjørnet.

Kilde: Sonos pressemelding

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.