TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos Arc, Beam og Playbar får DTS-lyd

Gladnyhet for Sonos-eiere: Endelig får lydplankene deres støtte for DTS surroundlyd.

forfatter
Publisert 16.11.21 - 17:48

Sonos sine lydplanker støtter en rekke utbredte lydformater fra Dolby. Støtte for DTS-lyd (mye brukt på DVD, Blu-ray etc.) har derimot glimret med sitt fravær i lang tid. Men dette blir det endelig ordning på nå! Sonos S2-appen får en viktig oppdatering som rulles ut i dag, og en av nyhetene er nettopp dekoding av DTS Digital Surround. De mer moderne DTS-HD og DTS:X formatene er derimot ikke nevnt.

Sonos-produkter får DTS-lyd

Oppdateringen gjelder Sonos Arc, Beam (Gen 2), Beam (Gen 1), PlayBar, PlayBase og Amp som kjører på S2-plattformen. Man vil da se et bekreftende DTS-symbol i Sonos-appen når innhold strømmes med DTS Digital Surround.

I tillegg til DTS-oppdateringen får de bærbare høyttalerne Roam og Move en ny batterisparemodus. Når denne innstillingen er slått på i Sonos appen, vil den portable høyttaleren automatisk slå seg helt av etter 30 minutter uten bruk. Da vil Move angivelig holde på batteriet i opptil 30 dager, mens Roam vil holde på batteriet på opptil 70 dager. Når Batterisparing er aktivert, må høyttalerne slås på fysisk med «på»-knappen.

EQ-innstillinger er en annen nyhet: Apple iOS-brukere som strømmer musikk vil nå kunne justere diskant, bass og Loudness direkte via Spilles nå-skjermen i Sonos appen. Denne finessen vil bli tilgjengelig for Android-brukere på et senere tidspunkt.

Sonos-brukere kan finne oppdateringen inne i Sonos appen ( Innstillinger > System > Systemoppdateringer > Sjekk etter oppdateringer).

Sonos nevner også at støtte for Dolby Atmos Music og Amazon Music Ultra HD er like rundt hjørnet.

Kilde: Sonos pressemelding

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Denne lydplanken koster bare noen hundrelapper Creative Stage Air V2 er en bærbar, batteridreven lydplanke som nesten ikke koster noen ting.
Hvor bra låter Samsungs ultraslanke lydplanke? Samsung Ultra Slim Soundbar må være den tynneste lydplanken vi har sett, men lyden er overraskende stor! HW-S810B kan også noen triks som gjør den ekstra plasseringsvennlig.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Disse fikk oss til å måpe De små KEF LSX II er de beste blant trådløse stereohøyttalere i denne prisklassen.
TAD er tilbake med ny høyttale TAD-CR1TX blir ikke akkurat billig.
Engelske Lowther er tilbake med Almira Den nye Almira er Lowthers første høyttaler på 30 år.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend