Høyttaler

Med den nye 260-serien frir Elac til kresne musikkelskere som ikke trives med store høyttalere.
forfatter

I våre tester av Elac-høyttalere har vi ofte vært sjenerøse med rosen. Det er ikke tilfeldig. De tyske høyttalerne er meget forseggjorte, lyder fortreffelig og passer til det meste av musikk, men også til hjemmekino. Noe vi fant ut i denne testen.

Den nye 260-serien plasserer seg mellom 190- og 400-serien, og vil til å begynne med bestå av en gulvstående og en stativhøyttaler.

Sistnevnte kalles BS 263 og har et kabinett med buede sider for et mer kompakt visuelt utrykk, og inneholder  Elac nye JET 5 bånddiskant, kombinert med en 15 cm bass i samme sorte utførelse med AS XR-membran. Ikke ulikt Elacs populære Black Edition høyttalere. ELAC_BS 263

Den større FS 267 er en meter høy og har to 15 cm AS XR-membraner for støre rekkevidde i bassen, kombinert med den samme bånddiskanten som stativhøyttaleren.

Det finnes et stativ tilpasset stativhøyttaleren, som kan leveres som ekstrautstyr. Mens FS 267 leveres med en plattform og pigger for stødig plassering på ulike underlag.

ELAC_FS 267_elementer

Høyttalerne er tilgjengelige i september 2014, enten i matt eller blank sort lakk, eller hvit høyglans.

Prisene er ikke fastsatt.

ELAC_Line 260_BS 263_FS 267

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.