Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Slank høyttaler som lover god lyd

Beolab 28 er kun noen få centimeter bred, men Bang & Olufsen lover at den gjengir selv de dypeste basstoner.

Skrevet av / 29.04.21 - 09:00
Slank høyttaler som lover god lyd

Bang & Olufsen har en lang tradisjon for superslanke “blyanthøyttalere.” Det siste og mest avanserte skuddet på stammen er Beolab 28, som nettopp har blitt lansert.

Beolab 28 er våres hittil mest avanserte tilkoblede høyttaler som gir kraftig lyd og fleksible plasseringsmuligheter på grunn av sin slanke form. Beolab 28 har trådløs forbindelse og streamingfunksjoner som gjør det mulig å nyte musikken slik man selv ønsker,” sier Christoffer Poulsen, som er Senior Vice President og Head of Product Management hos Bang & Olufsen.

Foten fungerer som et veggfeste og inneholder en subwoofer med en 6,5″ bass. (Foto: Bang & Olufsen)

Beolab 28 ligner litt på Beolab 18, men det gjemmer seg flere forskjeller bak eikelamellene. Selv om høyttaleren er slankere har det blitt plass til en større og kraftigere bassenhet på 6,5 tommer i stedet for de to firetommersenhetene som satt i Beolab 18. Men nå er de plassert i foten. De tre mellomtoneenhetene (som i virkeligheten er fulltoneenheter) peker i tre retninger, som gjør det mulig å styre utstrålingen på samme måte som i flaggskipet Beolab 90.

Lyden kan styres på samme måte som i toppmodellen Beolab 90. (Foto: Bang & Olufsen)

I “smal modus” treffer musikken rett på, som minimerer forstyrrelser av sideveggsrefleksjoner. I “bred modus” bevares den naturlige tonebalansen, selv om man flytter seg vekk fra det optimale lytteområdet foran høyttalerne. Bang & Olufsen siste generasjon av Active Room Compensation tilpasser bassresponsen til rommet.

En annen forskjell fra eldre aktive Bang & Olufsen-høyttalere er at man kan streame musikk trådløst direkte til høyttalerne fra mobil og andre enheter. Man kan lytte til musikk i stua eller i hele hjemmet via Airplay 2 eller Chromecast, B&O-appen og Bluetooth. Senere i år vil Beolab 28 også bli kompatibel med Beolink Multiroom gjennom en automatisk programvareoppdatering. Beolab 28 kan også parres med en Bang & Olufsen TV ved hjelp av Powerlink eller Wireless Powerlink.

Som vi er vant til fra nyere Bang & Olufsen-produkter, kan høyttalerne også betjenes med et touchpanel som lyser opp når man tar hånden nær den.

Et touchpanel på toppen styrer avspilling uten at man trenger å ta fram mobilen. (Foto: Bang & Olufsen)

Beolab 28 fås i sølvfinish, sort antrasitt eller bronsefarget aluminium. Og man kan velge frontstoff i to nyanser av grå eller trelameller i lys eik, eik, røkt eik og valnøtt.

Hver av de fem høyttalerhenhetene har sin egen forsterker. Bassenheten drives av en 225 W klasse D-forsterker, mens de tre mellomtoneenhetene og 1″ domediskanten hver drives av en 100 W klasse D-forsterker.

Pris på et par er 110.000 kroner med stoffront 125.000 kroner med trelameller.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

- Den nye Sonos-appen suger

Kjempebillig høyttaler

Nå kan du velge farge

Quad oppgraderer flaggskipet.

Trådløs luksus fra Frankrike

Epos vokser

Fargerik Burmester-høyttaler

Budsjetthøyttalere fra Q Acoustics

Ny høyttalerserie fra DALI

Ny generasjon med unik modell

Lydplanke fra Steinway

Nytt flaggskip fra Scansonic

Scroll to Top