Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Slank høyttaler som lover god lyd

Beolab 28 er kun noen få centimeter bred, men Bang & Olufsen lover at den gjengir selv de dypeste basstoner.

Bang & Olufsen har en lang tradisjon for superslanke “blyanthøyttalere.” Det siste og mest avanserte skuddet på stammen er Beolab 28, som nettopp har blitt lansert.

Beolab 28 er våres hittil mest avanserte tilkoblede høyttaler som gir kraftig lyd og fleksible plasseringsmuligheter på grunn av sin slanke form. Beolab 28 har trådløs forbindelse og streamingfunksjoner som gjør det mulig å nyte musikken slik man selv ønsker,” sier Christoffer Poulsen, som er Senior Vice President og Head of Product Management hos Bang & Olufsen.

Foten fungerer som et veggfeste og inneholder en subwoofer med en 6,5″ bass. (Foto: Bang & Olufsen)

Beolab 28 ligner litt på Beolab 18, men det gjemmer seg flere forskjeller bak eikelamellene. Selv om høyttaleren er slankere har det blitt plass til en større og kraftigere bassenhet på 6,5 tommer i stedet for de to firetommersenhetene som satt i Beolab 18. Men nå er de plassert i foten. De tre mellomtoneenhetene (som i virkeligheten er fulltoneenheter) peker i tre retninger, som gjør det mulig å styre utstrålingen på samme måte som i flaggskipet Beolab 90.

Lyden kan styres på samme måte som i toppmodellen Beolab 90. (Foto: Bang & Olufsen)

Annonse

I “smal modus” treffer musikken rett på, som minimerer forstyrrelser av sideveggsrefleksjoner. I “bred modus” bevares den naturlige tonebalansen, selv om man flytter seg vekk fra det optimale lytteområdet foran høyttalerne. Bang & Olufsen siste generasjon av Active Room Compensation tilpasser bassresponsen til rommet.

En annen forskjell fra eldre aktive Bang & Olufsen-høyttalere er at man kan streame musikk trådløst direkte til høyttalerne fra mobil og andre enheter. Man kan lytte til musikk i stua eller i hele hjemmet via Airplay 2 eller Chromecast, B&O-appen og Bluetooth. Senere i år vil Beolab 28 også bli kompatibel med Beolink Multiroom gjennom en automatisk programvareoppdatering. Beolab 28 kan også parres med en Bang & Olufsen TV ved hjelp av Powerlink eller Wireless Powerlink.

Annonse

Som vi er vant til fra nyere Bang & Olufsen-produkter, kan høyttalerne også betjenes med et touchpanel som lyser opp når man tar hånden nær den.

Et touchpanel på toppen styrer avspilling uten at man trenger å ta fram mobilen. (Foto: Bang & Olufsen)

Beolab 28 fås i sølvfinish, sort antrasitt eller bronsefarget aluminium. Og man kan velge frontstoff i to nyanser av grå eller trelameller i lys eik, eik, røkt eik og valnøtt.

Hver av de fem høyttalerhenhetene har sin egen forsterker. Bassenheten drives av en 225 W klasse D-forsterker, mens de tre mellomtoneenhetene og 1″ domediskanten hver drives av en 100 W klasse D-forsterker.

Pris på et par er 110.000 kroner med stoffront 125.000 kroner med trelameller.

 

forfatter

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.