IFA 2011

Det er lite nytt under solen på årets IFA-messe hvis man tenker på stereo- og hjemmekinoanlegg.
Annonse
Annonse
forfatter

Det meste dreier seg om små endringer på årets utgaver av anleggene, men lyspunktene finnes.

Hos franske Elipson fant vi disse sexy høyttalerne, som kan mer enn bare å se lekre ut. De runde kulene finnes i flere størrelser, fra den mindre Planet M som selges i stykk, eller som stereosett med en sylinderformet subwoofer, til 999 Euro.

Den større modellen Planet L – for anledingen i rødt – trenger strengt tatt ingen subwoofer. Den kan skaffes i stereopar, eller som vist på messen, med en integrert CD-receiver, til 2.000 Euro.

Med 2 x 120 w ICE-Power forsterker av samme type som blant andre Bang & Olufsen bruker, flere innganger – også digitale – og AirPlay i en ikke alt for fjern fremtid, har man alt man trenger i Elipson-anlegget.

Music Center er utstyrt  med DAB /DAB+ og FM-radio, CD-spiller og USB-inngang, og kan leveres med en trådløs sender som man plugger i en iPhone, og stømmer musikken fra mobilen over anlegget.

Høyttalerne som kan settes på hyllen, henges på veggen eller fra taket, spilte faktisk strålende. Særlig de støyende omgivelsene tatt i betraktning.

Elipson håndteres av Marten Design i Sverige, og vi skal selvsagt gjøre alt som står i vår makt, for å få et Music Center til test.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?