Search
Generic filters

Sexy høyttalere

Det er lite nytt under solen på årets IFA-messe hvis man tenker på stereo- og hjemmekinoanlegg.

Det meste dreier seg om små endringer på årets utgaver av anleggene, men lyspunktene finnes.

Hos franske Elipson fant vi disse sexy høyttalerne, som kan mer enn bare å se lekre ut. De runde kulene finnes i flere størrelser, fra den mindre Planet M som selges i stykk, eller som stereosett med en sylinderformet subwoofer, til 999 Euro.

Den større modellen Planet L – for anledingen i rødt – trenger strengt tatt ingen subwoofer. Den kan skaffes i stereopar, eller som vist på messen, med en integrert CD-receiver, til 2.000 Euro.

Med 2 x 120 w ICE-Power forsterker av samme type som blant andre Bang & Olufsen bruker, flere innganger – også digitale – og AirPlay i en ikke alt for fjern fremtid, har man alt man trenger i Elipson-anlegget.

Music Center er utstyrt  med DAB /DAB+ og FM-radio, CD-spiller og USB-inngang, og kan leveres med en trådløs sender som man plugger i en iPhone, og stømmer musikken fra mobilen over anlegget.

Høyttalerne som kan settes på hyllen, henges på veggen eller fra taket, spilte faktisk strålende. Særlig de støyende omgivelsene tatt i betraktning.

Elipson håndteres av Marten Design i Sverige, og vi skal selvsagt gjøre alt som står i vår makt, for å få et Music Center til test.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.