IFA 2011

Det er lite nytt under solen på årets IFA-messe hvis man tenker på stereo- og hjemmekinoanlegg.
forfatter

Det meste dreier seg om små endringer på årets utgaver av anleggene, men lyspunktene finnes.

Hos franske Elipson fant vi disse sexy høyttalerne, som kan mer enn bare å se lekre ut. De runde kulene finnes i flere størrelser, fra den mindre Planet M som selges i stykk, eller som stereosett med en sylinderformet subwoofer, til 999 Euro.

Den større modellen Planet L – for anledingen i rødt – trenger strengt tatt ingen subwoofer. Den kan skaffes i stereopar, eller som vist på messen, med en integrert CD-receiver, til 2.000 Euro.

Med 2 x 120 w ICE-Power forsterker av samme type som blant andre Bang & Olufsen bruker, flere innganger – også digitale – og AirPlay i en ikke alt for fjern fremtid, har man alt man trenger i Elipson-anlegget.

Music Center er utstyrt  med DAB /DAB+ og FM-radio, CD-spiller og USB-inngang, og kan leveres med en trådløs sender som man plugger i en iPhone, og stømmer musikken fra mobilen over anlegget.

Høyttalerne som kan settes på hyllen, henges på veggen eller fra taket, spilte faktisk strålende. Særlig de støyende omgivelsene tatt i betraktning.

Elipson håndteres av Marten Design i Sverige, og vi skal selvsagt gjøre alt som står i vår makt, for å få et Music Center til test.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.