Seriøs og rimelig høyttaler

Til tross for rimelig pris er Q Acoustics Concept 20 en seriøs høyttaler, med skikkelige kabinetter.
forfatter

Q Acoustics Concept 20 er en toveis kompakthøyttaler, hvor produsenten har jobbet mye med problemene rundt forvrengning som følge av kabinettresonanser.

Kabinett i kabinettet
Løsningen er kabinetter med noe produsenten selv kaller ”Gelcore Construction”. I virkeligheten dreier det seg om et kabinett inne i kabinettet, en såkalt flytende kabinettkonstruksjon. Dette som inspirasjon fra opptaksstudioer, som ofte har flytende gulv og vegger for å lekke minst mulig lyd ut av og inn til studioet. Q Acoustics lover med dette en høyttalerkonstruksjon med minimal resonans.

Konstruksjonen skal dessuten gjøre at mindre lyd fra baksiden og sidene av kabinettet blander seg med lyden fra front, dermed reduseres uønsket farging betraktelig.

Et 5-tommers element tar seg av mellomtone- og bassområdet, mens en 1-tommers diskant gjengir overtonene.

Høyttalerne er tilgjengelig i høyglans hvitt eller svart.

QAConcept20blk

Pris og tilgjengelighet
Lansering skjer offisielt i forbindelse med en hi-fi-messe i Bristol, England, som går av stabelen fredag den 22. februar. I Storbritannia vil høyttalerne prises til 350 pund, vi gjetter på norsk pris opp mot 4.000 kroner. Stativene blir 200 pund, rundt 2.000 kroner eller i overkant av dette.

 

stilimento.no

Tilpassede høyttalerstativer koster rundt 2.000 kroner ekstra.
Tilpassede høyttalerstativer koster rundt 2.000 kroner ekstra.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.