Bærbar lyd

Med det treffende navnet GIG, lover Klipsch en imponerende god lydgjengivelse i den lille batteridrevne høyttaleren
Annonse
Annonse
forfatter

Klipsch har laget høyttaelere i USA i 65 år, og er kjent for solid kvalitet og engasjerende lyd. Det lover de at også den lille bærbare GiG-høyttaleren også har.  GIG er den hittil minste av Klipsch små trådløse og bærbare høyttalere.

Klipsch KMC 3 er en litt større modell, som vi allerede har testet. En oppsiktsvekkende tøff liten høyttaler.

Derfor har vi tro på den enda mindre GIG. Som bruker to 25 mm store fulltonehøyttalere og to 5 cm store passive basselementer. Sammen med en avansert lydprosessor og 2 x 5 w effekt, skal lyden altså være temmelig imponerende. Relativt sett, vil vi tro.

GIG har AptX-lydkoding av musikken når den overføres trådløst via Bluetooth fra mobilen. Slik at man skal få en mer tapsfri overføring, og bedre lyd enn fra vanlig BT, sies det.

Det innebyggede oppladbare batteriet spiller opp til 12 timers på en lading, og den lades via en 5 volts USB-port på datamaskinen din. En verdenskompatibel nettadapter følger med i esken.

Annonse

SONY DSC

Den har ogaå innebygget mikrofon slik at man kan samtale med folk som ringer mobilen, og den har en 3,5 mm minijack-inngang for tilkobling av analoge lydkilder.

Høyttaleren har en avtakbar bøylen som kan brukes som fotstøtte og som beskytter høyttaleren når den brettes sammen. Bøylen vil senere bli tilgjengelig i en rekke forskjellige fargeutførelser som ekstrautstyr.

GIG leveres i sort eller hvitt, og koster 1.795 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.