Bærbar lyd

Med det treffende navnet GIG, lover Klipsch en imponerende god lydgjengivelse i den lille batteridrevne høyttaleren
forfatter

Klipsch har laget høyttaelere i USA i 65 år, og er kjent for solid kvalitet og engasjerende lyd. Det lover de at også den lille bærbare GiG-høyttaleren også har.  GIG er den hittil minste av Klipsch små trådløse og bærbare høyttalere.

Klipsch KMC 3 er en litt større modell, som vi allerede har testet. En oppsiktsvekkende tøff liten høyttaler.

Derfor har vi tro på den enda mindre GIG. Som bruker to 25 mm store fulltonehøyttalere og to 5 cm store passive basselementer. Sammen med en avansert lydprosessor og 2 x 5 w effekt, skal lyden altså være temmelig imponerende. Relativt sett, vil vi tro.

GIG har AptX-lydkoding av musikken når den overføres trådløst via Bluetooth fra mobilen. Slik at man skal få en mer tapsfri overføring, og bedre lyd enn fra vanlig BT, sies det.

Det innebyggede oppladbare batteriet spiller opp til 12 timers på en lading, og den lades via en 5 volts USB-port på datamaskinen din. En verdenskompatibel nettadapter følger med i esken.

SONY DSC

Den har ogaå innebygget mikrofon slik at man kan samtale med folk som ringer mobilen, og den har en 3,5 mm minijack-inngang for tilkobling av analoge lydkilder.

Høyttaleren har en avtakbar bøylen som kan brukes som fotstøtte og som beskytter høyttaleren når den brettes sammen. Bøylen vil senere bli tilgjengelig i en rekke forskjellige fargeutførelser som ekstrautstyr.

GIG leveres i sort eller hvitt, og koster 1.795 kr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.