Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Så lekkert at man kan grine

Sonus faber har kanskje de lekreste høyttalerne i den nye Olympica-serien, som kommer i høst.

Skrevet av / 09.05.13 - 20:59
Så lekkert at man kan grine

Man må ta seg hatten for Sonus faber. Italienerne klarer gang på gang å skape nye høyttalere som vekker begjæret hos mange, som har et snev av audiofilia. Testvinneren i L&B i Venere-serien er et ferskt eksempel, men herregud så deilig Amati, Cremona og Homage-serien spiller. Og ser ut.

Nå er det duket for en debut. Olympica skal i løpet av høsten erstatte den kritikerrroste Cremona-serien, og vil til å begynnne med bestå av tre modeller.

Sonus faber Orchestra I pairOlympica I er den lille, stativmodellen på bildet over, hvor designet og utførelsen er typisk Sonus faber. Nyelig trefiner med forseggjorte detaljer. Som nettinggrillen på siden, der den spalteformede bassrefleksp0rten munner ut.

Se bildet her:

Sonus faber Orchestra I side vent

Olympica-serien er oppkalt etter Teatro Olimpica i Vicenza, som så mange andre Sonus faber høyttalere har de en musikalsk referanse.

Alle elementene er nye, designet og utviklet av Sonus faber sammen med ikke ukjente skandiaviske elementmakere, og kabinettene i natur- eller grålakkert valnønøttre, er assymetriske for å minimere interne resonanser og stående bølger.

Den lille Olympica I bruker Sonus faber MW15XTR, som bassmellomtone, og en helt ny 29XTR2 29 mm diskant. Den større Olympica II, har i tillegg en Sonus faber W18XTR 9-tommers bass, basert på samme teknologi som i non plus ultra Aida-høyttaleren.

Her er mellomtonebassen fra Olympica I, byttet ut med en Sonus faber M15XTR, som er en ny mellomtonehet, tatt frem spesielt for Orchestra-serien.

Sonus faber Orchestra

Den foreløpige toppmodellen i serien, er Olympica III. En treveis gulvstående modell, med et litt større kabinett og et ekstra basselement.

Den 111 cm høye Olympica-høyttaleren, bruker et ekstra W18XTR-basseelement, som Sonus faber konservativt anslår til å rekke ned til 35hz i bassen. Effektivt. Det betyr at deet kan du faktisk oppleve hjemme, i motsetning til manges teoretiske data.

Sonus faber Orchestra II and III

Høyttalerne på messen var bare prototyper. Det fantes ingen offisiell demo av noen av høyttalerne, så vi må vente til ut på høsten, før vi kan ha testeksemplarer å fortelle om.

I mellomtiden kan man glede seg over at Sonus faber omsider tilbyr trefiner, også i Venere-serien, som vist her:

Sonus faber Venere walnut

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Sonos vil gjøre hverdagen enklere med ny app

Opptil 18 tommer med basskrutt!

Disse høyttalerne er mer spesielle enn de ser ut

Opp-ned-høyttaler - i lydkvalitetens tjeneste

Bowers & Wilkins fintuner lyden

Romforskeren Stig Carlsson

Sonos-skred til sommeren?

Denon-planke med bass uten sub

Kanskje den råeste høyttaleren vi har sett

Sjekk denne in-wall-høyttaleren

Gulvhøyttaleren er kronen på verket

Et innblikk i Harmans aller helligste

Lyd & Bilde
Scroll to Top