Search
Generic filters

Rimeligere høyttalerserie fra Arendal Sound

Men kvaliteten på 1961-serien er bevart der det teller.

Arendal Sound 1961 Series

Norske Arendal Sound har gjort suksess med sine hjemmekinohøyttalere i 1723-serien. Med høykvalitets komponenter hele veien, blant annet heftige HDF-kabinetter og elementer som både måler bra og virkelig tåler juling. Man har fått til en rimelig pris ved å ikke legge for mye i design og utseende, samt at produksjonen er satt bort til Kina. Dermed oppnår man ganske overveldende hjemmekinoopplevelser fra monitorhøyttalere til 20.000 kroner pr. par – eller gulvstående til 30.000. Etter ønske om å få ned prisen ytterligere har man gått i gang med utviklingen av den rimeligere 1961-serien.

Les også Mer bass fra Arendal Sound Arendal Sound fornyer 1723-serien med fire ildsprutende subwoofere!

1961 er bygget på 1723-serien, og har i likhet med sine dyrere søsken kabinetter i lakkert HDF. «Vi sparer ikke på kvalitet der vi vet det gjør utslag,» er budskapet.

Arendal 1961 center
Alle høyttalere fra Arendal Sound bruker en waveguide til diskantelementet. Får å kontrollere spredning og interferens. Her 1961 Center. Foto: Arendal Sound

Waveguide

Alle høyttalere fra Arendal Sound bruker en lydbølgeleder (waveguide); en linse rundt diskantelementet som kontrollerer spredningen og skaper mindre interferens mellom diskant og mellomtone. Denne må ikke forveksles med et høyttalerhorn, som er laget for å matche den mekaniske impedansen mellom høyttalerelementet og luften, og som dermed fungerer som en akustisk forsterker. Et horn kontrollerer også spredningen, men gir ofte uønsket farging og forvrengning på kjøpet. Horn har også et snevrere «sweet spot» enn en waveguide.

Diskantelementet i 1961-serien er basert på den til 1723, med tilsvarende kvalitet og som tåler juling.

Vi loves at et helt nytt 5,5″ bass/mellomtoneelement gir «eksepsjonelt høy ytelse og ville normalt vært brukt i langt dyrere høyttalere». Et dynamisk og raffinert høyttalerelement med høy ytelse som låter naturlig og uanstrengt, uansett avspillingsmateriale.

Arendal 1961 surround
1961 Surround er en triaksial høyttaler, med dipole sideelementer. Foto: Arendal Sound

Høyttalere til all bruk

I familien har vi 1961 Tower med fire 5,5” basselementer, den mindre 1961 Monitor – men ikke mindre enn at den har plass til to basselementer – og den matchende senterhøyttaleren 1961 Center. Så har vi 1961 Surround, en triaksial-høyttaler, som i tillegg til en 5,5″ mellomtonebass og den karakteristiske waveguide-diskanten, har fått et 3-tommers fulltoneelement på hver sideflate. Disse er koblet i dipol, for å gi et diffust lydbilde bak, som bedre skal trekke oss inn i handlingen. Til slutt har vi den mer kompakte 1961 Bookshelf, som er mer for bruk i kompakte stereooppsett, et mindre hjemmekinooppsett.

Atmos-høyttaler

Og dessuten, 1961 Height, som er Arendal Sounds første dedikerte høydehøyttaler. Denne er optimal for oppsett for 3D-lyd som Dolby Atmos og DTS:X.  Den kan plasseres oppå toppen av fronthøyttalerne, for eksempel 1961 Tower eller Monitor, eller monter den i tak eller på vegg.

Arendal 1961 height
1961 Height er Arendal Sounds første høydehøyttaler. Denne kan monteres på vegg eller i tak, eller plasser den oppå fronthøyttalerne, vinklet opp mot taket. Foto: Arendal Sound

Subwoofere

Til slutt finnes to subwoofere, med en helt ny forsterkerplattform kalt Avalanche 550IQ – hvor tallet står for antall watt (RMS). Både basselementet og forsterkeren skal være utviklet av Arendal Sound. 1961 Subwoofer 1S er en lukket subwoofer, med et mindre kabinett. Velg denne om du ønsker den jevneste bassgjengivelsen med lavest forvrengning. Deretter har du den større 1961 Subwoofer 1V, med ventilert kabinett. Denne er for deg som vil ha så hardtslående bass at den «setter husfundamentet på prøve.»

Arendal 1961 Subwoofer 1S & 1V
Større, størst: Subwoofer 1961 1S har lukket kabinett, mens den enda større 1961 1V bruker bassrefleks. Foto: Arendal Sound

Levering og pris

Subwooferne kan bestilles allerede nå, til 7.990 kr for den lukkede 1S og 9.990 kr for bassrefleksversjonen 1V.

Høyttalerne kan forhåndsbestilles, og er klare for levering mot slutten av juli. Prisene er:

  • 1961 Tower 14990 pr. par
  • 1961 Monitor 8990 pr. par
  • 1961 Bookshelf 6990 pr. par
  • 1961 Center 4990 pr. stk
  • 1961 Surround 7990 pr. par
  • 1961 Height 6990 pr. par

Mer info: arendalsound.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Men bare hvis du har en Samsung-mobil.
I første omgang blir det kun Android-brukerne som får gleden av å streame spill på farten.
SSD er nå standard i alle Apples iMacs.
En av årets største kinolanseringer fra Walt Disney, Mulan, slippes nå direkte på strømmetjenesten Disney+.
Samsung har nettopp lansert Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien er vi kjent med, men begge modellene byr på design og finesser som virker svært lovende.
I tillegg til Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lansert Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sist, men ikke minst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
En lekket YouTube-video ser ut til å avsløre nye opplysninger om Sonys støyreduserende hodetelefoner.
Logitech kutter ledningen på sitt gaming-headsett, som er utviklet i samarbeid med profesjonelle spillere.

Aktuelle tilbud

Annonse

Denon Home 350

Veil.pris 6998 ,- Nobelt ytre – kraftfullt indre Sjekk beste pris

Sonos Arc

Veil.pris 8999 ,- Sonos når nye høyder Sjekk beste pris

Ultimate Ears Hyperboom

Veil.pris 3999 ,- Den ultimate hagehøyttaleren Sjekk beste pris

Harman Kardon Citation MultiBeam 700

Veil.pris 5000 ,- Flott og minimalistisk fra Harman Kardon Sjekk beste pris
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.