Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Rimelig kompakthøyttaler

Engelske Acoustic Energy har helt siden 80-tallet laget noen av de beste småhøyttalerne noensinne. Men det har kostet. Nå kommer en som er rimelig i tillegg, og passer rett inn i bokhyllen.

Betegnende nok kalles nykommeren Compact 1. Høyttaleren er bare 22 cm høy, og 20 cm dyp, hvilket betyr at den passer i de fleste hyller.

Den ligner sine dyrere søsken, med diskant- og basselement montert på baksiden av frontplaten. Elementene er utvilket for Compact 1, som i løpet av året blir en serie, med senterhøyttaler og subwoofer med kompakte mål.

Kabinettet i MDF fiberplater leveres i glanset sort lakk, eller valnøtt trefiner, og leveres med plugger for å dempe bassporten bak, og et praktisk veggstativ.

Prisen ventes å bli rundt 1.500 kroner paret.

Her er link til den forrige Acoustic Energy vi testet AE1 mkIII Special Edition, som vi fremdeles regner som en av de beste kompakthøyttalerne.

Norsk importør er Agder Lyd.

Annonse
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.