Rimelig kompakthøyttaler

forfatter

Engelske Acoustic Energy har helt siden 80-tallet laget noen av de beste småhøyttalerne noensinne. Men det har kostet. Nå kommer en som er rimelig i tillegg, og passer rett inn i bokhyllen.

Betegnende nok kalles nykommeren Compact 1. Høyttaleren er bare 22 cm høy, og 20 cm dyp, hvilket betyr at den passer i de fleste hyller.

Den ligner sine dyrere søsken, med diskant- og basselement montert på baksiden av frontplaten. Elementene er utvilket for Compact 1, som i løpet av året blir en serie, med senterhøyttaler og subwoofer med kompakte mål.

Kabinettet i MDF fiberplater leveres i glanset sort lakk, eller valnøtt trefiner, og leveres med plugger for å dempe bassporten bak, og et praktisk veggstativ.

Prisen ventes å bli rundt 1.500 kroner paret.

Her er link til den forrige Acoustic Energy vi testet AE1 mkIII Special Edition, som vi fremdeles regner som en av de beste kompakthøyttalerne.

Norsk importør er Agder Lyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.